Четирите излъчени епизода на The Last Dance ни дадоха много информация както за последния сезон на Майкъл Джордан с екипа на Чикаго Булс, така и за Скоти Пипън и Денис Родман.

Стив Кър, Майкъл Джордан, The Last Dance и защо е добре Въздушния да те удари

Когато се радваш, че Майкъл Джордан те е ударил

Поредна порция интересни истории от The Last Dance

В трети и четвърти епизод проследихме ожесточеното съревнование между Булс и Детройт Пистънс от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век.

След като с физически по-здравия си баскетбол Пистънс години наред смачкват амбициите на Майкъл Джордан и съотборниците му за титла в NBA, през 1991 г. най-накрая Въздушния и Булс успяват да им се противопоставят.

The Last Dance, Майкъл Джордан и колко струва чашата, от която пие

Какво пие Майкъл Джордан в The Last Dance

Стил и класа от Въздушния

И то по смазващ начин, отстранявайки ги от плейофите. В последния мач от серията помежду им, когато остават няколко секунди до края, играчите на Детройт решават да напуснат паркета, без да поздравят опонентите си за победата.

От The Last Dance стана ясно, че това е подразнило изключително много Джордан, защото в предходните години той винаги е имал доблестта да им стисне ръцете, въпреки че е загубил.

Именно от документалния филм обаче се роди и ново меме с Въздушния. И то е на физиономията, която прави, докато слуша обяснението на Айзея Томас (една от звездите на Пистънс по онова време) за това защо не са ги поздравили.

Очевидно е, че Майкъл Джордан е учуден, а това накара много хора в социалните мрежи да използват този кадър като основа за ново меме. Дори легендата на Маями Хийт Дуейн Уейд смята така.

Очакванията на хората са това меме да измести онова, на което Джордан плаче, но само времето ще покаже дали това ще се случи.