Положението е такова, че по цял ден можем да говорим за документалния филм за Майкъл Джордан - The Last Dance.

The Last Dance, Майкъл Джордан, Джейсън Хехир и колко трудно е била работата по филма

Предизвикателството на последния танц на Майкъл Джордан

Документалният филм за баскетболиста е измъчил доста хора

Първите два епизода (от общо 10) бяха пуснати миналата неделя, 19 април. Дадоха ни и доста теми за размисъл и обсъждане.

Именно от The Last Dance разбрахме за спречкването между Майкъл Джордан и Стив Кър.

Кър беше част от Чикаго Булс в продължението на пет сезона, като в три от тях игра редом с Въздушния.

И ако в момента двамата са в много добри отношения, то същото не важи и за началото на приятелството им. По време на подготовката за сезон 1995-1996 г. - точно след завръщането на Майкъл Джордан към баскетбола след увлечението му по бейзбола, Въздушния е предприел интересен подход към съотборниците си.

Джордан е искал бързо да покаже кой е лидерът и да изстиска максимума от всички. Ето защо ги е провокирал по всякакъв начин. След малко по-груба игра от страна на Джордан по време на тренировъчен мач, Кър решава да не му остава длъжен.

Фаулирал го е умишлено на няколко пъти, а през това време са си разменяли любезности. Ситуацията обаче ескалира и се стига до саморазправа. По-късно Стив Кър сравнява случката с филмите за "Джурасик парк". Казва, че е бил като дете, което е било нападнато от велосираптор  - нямал е никакъв шанс.

Съотборниците им са ги разтървали, но не и преди Стив Кър да се сдобие с насинено око. В интервю за TNT обаче настоящият треньор на Голдън Стейт смята, че този удар е бил едно от най-хубавите неща, които са му се е случвали.

Скоти Пипън, Ларса Пипън, The Last Dance и как бившата му съпруга го защити

Защо бившата на Скоти Пипън не се притеснява за него

Феновете съчувстват, докато Ларса Пипън - не

Причината е, че това е бил един своеобразен тест, който Кър е преминал успешно, и след него е заслужил доверието на Майкъл Джордан, пише CBC Sports.