През годините футболът се превърна в истинска мания за много хора. Запалените фенове пътуват стотици, дори хиляди километри, само и само да гледат любимия си тим на живо.

"Във форма със Слай", Силвестър Сталоун и новата книга на актьора

Съвети за перфектна форма от Силвестър Сталоун

"Във форма със Слай" ще ни разкрие тайната

А споровете за това кой е по-добър, по-успешен и т.н. няма никога да спрат. Всички обаче са единодушни в едно - футболът е най-популярният спорт. И понеже около него има много интересни неща, се заинтригувахме от книгата "Как Цар Футбол превзе България".

Снимка 418666

Източник: Българска история

Автор на книгата е спортният журналист и доктор по история Теодор Борисов. А заглавието не е никак случайно, защото "Как Цар Футбол превзе България" ще ни върне назад във времето, за да научим интересни неща около футбола както на Балканите, така и в България.

Снимка 418667

Източник: Българска история

Такива например са къде е игран първият мач на осветление на Балканите, кметът на кой български град забранява футбола, както и кои софийски квартали взимат участие в първия уговорен двубой в България.

"Кутия за птици", Bird Box, Malorie, Джош Малерман и кога да очакваме продължението на апокалиптичната книга

Ужасът от Bird Box ще продължи

Джош Малерман ще издаде нова книга - Malorie

Това обаче далеч не е всичко, защото в 50 истории авторът ще ни начертае картина, която показва как футболът се е превърнал в отражение на политическото и общественото развитие в страната през XX век.

"Как Цар Футбол превзе България" (14.90 лв.) е в книжарниците от "Българска история"