Ефектът, който Bird Box предизвика, беше доста впечатляващ - филмът със Сандра Бълок постави рекорд по гледаемост за Netflix, което е само положителната страна на нещата. От другата страна обаче, негативната, стоят стотиците клипчета на хора, които се впускат в безумни предизвикателства, вдъхновени от филма. Но... такъв е животът.

Bird Box Challenge, социалните мрежи и защо да не пробваме и ние

Всички са луди по Bird Box Challenge

Но какво иска да ни каже Netflix по въпроса

Както знаем, а ако не, то вече ще знаем, филмът е базиран на книгата на Джош Малерман - "Кутия за птици", която излезе през 2014 г. В нея се разказва за апокалипсис, който сполетява Земята - появява се мистериозна сила, която кара хората, които я видят, да се самоубият. 

"Имунизирани" от нея се оказват само хората с психични проблеми. Те не си отнемат живота, но пък се уверяват, че тези, които се опитват да не поглеждат към мистериозната сила, ще го направят. 

Книгата не пожъна някакъв особен успех, когато беше пусната, но ефектът на филма си каза думата и Джош Малерман обяви, че работи върху продължение на "Кутия за птици".

Книгата ще се казва Malorie и ще се съсредоточи върху главната героиня Малори, която във филма на Netflix беше изиграна от Сандра Бълок. 

Bird Box, Netflix и защо стрийминг платформата ще премахне сцена от филма

Защо Netflix ще изтрият сцена от Bird Box

Редно ли е кадри от истински трагедии да бъдат включвани във филми

Действието ще се развива около осем години след събитията от първата книга, а се очаква Malorie да бъде пусната в продажба на 10 октомври в САЩ, пише COMICBOOK.