Гледали сме доста филми, които ни пренасят в открития Космос, където хората или търсят извънземни, или завладяват други планети.

„Към звездите“ с Брад Пит и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Към звездите“ с Брад Пит

Търсенето на извънземен живот може да погуби нашия собствен

Последният на подобна тематика, който гледахме, беше "Към звездите" с меко казано магнетичния Брад Пит. Само след месец ще заработи стрийминг платформата Apple TV+, която ни е подготвила един сериал с подобна концепция.

For All Mankind ни връща няколко десетилетия назад във времето, когато първият човек каца на Луната. В сериала обаче това не е Нийл Армстронг, а руски космонавт. NASA, цяла Америка и целият свят гледат на живо кацането и се чудят как така руснаците са ги изпреварили.

Това, разбира се, бърка дълбоко националната им гордост и започват да мислят всевъзможни начини, по които да вземат предимство в тази космическа надпревара със Съветския съюз.

See, Apple TV+, Джейсън Момоа и първи трейлър на сериала

Слепият Джейсън Момоа дава нов шанс на човечеството

Първият трейлър на See е обещаващ

Тогава им хрумва идеята да изпратят екипаж, съставен изцяло от жени в Космоса, който да покори Луната. И по този начин Съюза може и да има първия човек, стъпил на Луната, но САЩ ще имат първата жена. Първият сезон ще бъде от 10 епизода, които ще проследят подготовката на селектираните дами, както и мисията им.

NASA, следващата мисия до Луната и как се подготвят в космическата агенция

Как се подготвя NASA за следващата мисия до Луната

Нова голяма крачка за човечеството

На ниво трейлър ни се струва, че For All Mankind е направен от американци за американци под въздействието на движението Me Too. Все пак, концепцията ни се струва интересна.

For All Mankind е в Apple TV+ от 1 ноември