Последните дни от 2018 г. бавно, но сигурно, се изнизват. Ето защо е време да надникнем и какво ни е приготвила идната 2019 г. откъм филми с любимите ни супергерои.  

"Капитан Марвел"

За първия супергероиски филм ще трябва да почакаме чак до март, но ще си заслужава. В "Капитан Марвел" ще видим как Бри Ларсън се превъплъщава в Карол Денвърс, която е загубила паметта си при инцидент. Благодарение на ДНК на извънземната раса крий животът ѝ е спасен, а тя придобива свръхсили.

"Капитан Марвел" с Бри Ларсън - втори трейлър на филма

Това ли е най-силният супергерой

Втори трейлър на "Капитан Марвел" с Бри Ларсън

Капитан Марвел е част от междугалактическия боен отряд Starforce, предвождан от Уолтър Лоусън (Джуд Лоу), който се бори с неправдите в Галактиката. Очертава се това да бъде и най-силният супергерои в киновселената на Marvel, така че няма как да не се вълнуваме. 

След нов инцидент обаче Капитан Марвел се озовава обратно на Земята в приятната компания на Ник Фюри. Спомените от миналото ще започнат да я връхлитат и тя ще разбере, че всъщност е човек. Тя ще се окаже и единствената надежда на хората, защото извънземната раса скръл, предвождана от Талос (Бен Менделсон), готви инвазия.

Премиерата на "Капитан Марвел" е на 8 март

"Шазам!"

Този супергерои ще направи дебюта си в киното, но този път той е част от DC. Били Батсън е съвсем обикновено момче, което обаче е избрано от мистериозен магьосник да придобие суперсили. 

"Шазам!" с първи тийзър

Кой е новият супергерой от вселената на DC

И какво знаем за него

Достатъчно е да каже една единствена дума - Шазам (Shazam). Правейки това, той се трансформира във възрастен, който може да лети, има нечовешка сила, слух и бързина. Това ще бъде голям шок за Били и той ще трябва бързо да се научи как да използва широкия асортимент от способности.

А самата дума и силите му са никак случайни.  

S (Соломон) 
H (Херкулес)
А (Атлас)
Z (Зевс)
А (Ахил)
М (Меркурий)

А това означава, че разполага с интелекта на Соломон, силата на Херкулес, волята на Атлас, светкавицата на Зевс, енергията на Ахил и бързината на Меркурий. Били, като дете, се играе от Ашър Ейнджъл, а като възрастен супергерой - от Закъри Леви

Интересното около Шазам е, че в началото си се е казвал Капитан Марвел. Аха, точно като героинята на Бри Ларсън. И доста дълго време е така. През 2012 г. DC променят името на Шазам, за да избегнат правни спорове.  

Премиерата на "Шазам!" е на 5 април

Hellboy 

Феновете на дяволското момче със сигурност доста дълго чакат този филм, и той най-накрая е на хоризонта. Този път обаче в ролята на Хелбой ще видим Дейвид Харбър (Stranger Things), а не Рон Пърлман. За жалост към този момент трейлър няма, а само постер, но имаме малко информация около сюжета. 

Хелбой ще трябва да се изправи срещу древна магьосница, която иска да унищожи хората. Той, разбира се, не иска нищо лошо да им се случи и затова ще трябва да премери сили с доста по-могъщия съперник. 

Първи постер на новия "Хелбой" с Дейвид Харбър

Хелбой се завръща

Минаха години, а рогата са пораснали

Премиерата на Hellboy е на 12 април

Avengers: Endgame

Годината спокойно може да свърши и тук, защото четвъртият и последен филм за Отмъстителите се очертава да бъде епичен. В него ще видим какви са последствията от щракването на Танос и ще направим вечерна проверка на редиците. 

Avengers: Endgame - първи трйлър и официално заглавие на филма

Първи трейлър на последния филм за Отмъстителите

Краят е част от приключението

Те обаче ще се окажат доста оредели. От първия трейлър видяхме, че със сигурност оцелелите са: Черната вдовица, Капитан Америка, Брус Банър, Небула, Тор и Ястребовото око. Към тях най-накрая ще се присъедини Ант-Мен, а много вероятно и Осата, но за нея не знаем нищо. 

Тони Старк е оцелял, но се намира някъде в открития космос без вода и храна, а и кислородът му свършва. Ще видим и защо Ник Фюри повика Капитан Марвел на помощ в самия край на "Отмъстителите: Война без край".

Avengers: Endgame счупи рекорда на Disney за най-гледан трейлър

Последният филм за Отмъстителите вече чупи рекорди

Не сме и очаквали нещо по-различно

И как супергероите ще отговорят на удара, който Танос нанесе цялата планета. Като цяло, има много въпроси, на които Avengers: Endgame трябва да даде отговори. 

Премиерата на Avengers: Endgame е на 26 април

"Х-Мен: Тъмния феникс" 

Супергеройските приключения продължават с X-Мен, където нещата ще се объркат много. Джийн Грей (Софи Търнър) ще претърпи злополука по време на спасителна мисия, когато мистериозна космическа сила удря кораба ѝ. 

Първи трейлър на "Х-Мен: Тъмния феникс"

Първи трейлър на "Х-Мен: Тъмния феникс"

Какво да очакваме от филма

Тя се връща невредима на Земята, но разбира, че нещо с нея не е наред. Силите ѝ са много по-големи отпреди, но не може да разбере как да ги контролира. Джийн наранява близките си, а и не само тях, и заплашва да унищожи Х-мен. 

Те, от своя страна, ще трябва да се обединят, за да спасят както себе си, така и Джийн, която се е превърнала в Тъмния феникс. 

Премиерата на "Х-Мен: Тъмния феникс" е на 7 юни

Spider-Man: Far From Home 

Спайдърмен е един от любимите ни супергерои и през 2019 г. ще се завърне с нов филм. В "Спайдърмен: Завръщане у дома" видяхме как Питър Паркър се учи и се опитва да овладее суперсилите си. Тогава той се сдоби и с невероятен костюм от Тони Старк, който правеше чудеса. 

На какво се подлага Том Холанд за ролята си на Спайдърмен

Какви жертви се изискват, за да бъдеш Спайдърмен

Не са никак здравословни

В Spider-Man: Far From Home обаче нещата ще бъдат по-различни. Официалният синопсис гласи, че Питър и приятелите му ще отидат на лятна ваканция в Европа. Там обаче той ще бъде потърсен от Ник Фюри, защото се е появил нов злодей, който заплашва световния мир. 

Spider-Man: Far From Home, Мистерио и Джейк Джиленхол - актьорът потвърди участието си във филма

Джейк Джиленхол сложи край на мълчанието

Спайдърмен си има нов злодей

Този злодей е Мистерио, който ще бъде изигран от Джейк Джиленхол. Всичко изглежда много обещаващо, а миналата седмица на Comic Con Experience в Бразилия посетителите на събитието са видели и първия трейлър. Sony и Marvel обаче явно са решили да измъчат останалата част от света, защото още не са го пуснали официално. 

Това обаче се очаква да се случи до края на годината. 

Премиерата на Spider-Man: Far From Home е на 5 юли  

"Новите мутанти"

Това е един доста обещаващ филм, който обаче изпитва много сериозни затруднения. Първия трейлър беше пуснат преди повече от година, а премиерата трябваше да се състои през 2018 г. Това обаче не се случи и филмът беше отложен чак за лятото на 2019 г. 

В главните роли ще видим Мейзи Уилямс, Аня Тейлър-Джой, Чарли Хийтън, Хенри Зага и Блу Хънт. Петимата младежи са затворени в "болница", защото са мутанти, опасни за обществото - поне според д-р Сесилия Рейес (Алисия Брага).  

Към момента информацията около филма се изчерпва горе-долу с това, защото според много източници почти половината сцени са били снимани наново. 

Премиерата на "Новите мутанти" е 2 август

Joker

Това е филмът за Жокера, в който в главната роля ще влезе Хоакин Финикс. Казваме го, защото има и обявен отделен филм, в който Жокера ще бъде Джаред Лето. Малка каша се заформя, но да видим какво ще излезе. 

Първи кадри на Хоакин Финикс като Жокера

Първи кадри на Хоакин Финикс като Жокера

Снимките на продукцията започнаха в Ню Йорк

Артър Флек, така се очертава да се казва Жокера, е комик, който се намира в доста труден период от живота си. Провалите му следват един друг, а това води отключването на агресия, която той канализира през образа на Жокера. 

Премиерата на Joker е на 4 октомври