Феновете на X-Men със сигурност очакват от много дълго време да видят първи кадри от "Х-Мен: Тъмния феникс" (X-Men: Dark Phoenix). В късния следобед на вчерашния ден, 26 септември, 20th Century Fox обещаха, че скоро ще видим и първия трейлър на филма. 

Мейзи Уилямс в X-Men: The New Mutants

Мейзи Уилямс в X-Men: The New Mutants

Актрисата от Game Of Thrones се присъединява към колегата си Софи Търнър

Разбира се, спазиха това обещание, и вече можем да видим какво да очакваме от "Х-Мен: Тъмния феникс". Официалният синопсис разказва, че X-Men ще се сблъскат с може би най-силния си враг до този момент, който ще се окаже един от тях. 

По време на спасителна мисия в космоса Джийн Грей (Софи Търнър) претърпява сериозен инцидент - тя бива ударена от мистериозна космическа сила. Джийн се завръща у дома, но разбира, че силите ѝ са много по-големи и не може да ги контролира. Това я прави и много нестабилна психически. 

Космическата сила, за която стана въпрос, взема превес над нея и тя започва да наранява най-близките си. X-Men ще трябва да намерят начин да се обединят, за да спасят себе си и Джийн.  

Трейлърът пък ни показва малко предистория и ни връща в детството на героинята на Софи Търнър, за да видим с какви демони се бори тя. 

Нов трейлър на "Венъм" с Том Харди

Нов трейлър на "Венъм" с Том Харди

We are Venom

Режисьор на "Х-Мен: Тъмния феникс" е Саймън Кинбърг ("Фантастичната четворка", 2015 г., "Логан: Върколакът", 2017 г.). В главните роли ще влязат Софи Търнър, Дженифър Лорънс, Джеймс Макавой, Джесика Частейн, Майкъл Фасбендър и други. 

 

Премиерата на "Х-Мен: Тъмния феникс" е на 15 февруари 2019 г.