Очаква се Sony PlayStation 5 и Xbox 2 да се появят още догодина, но е много възможно никой да няма нужда от тях.

Microsoft и Sony обещават уникална графика и невиждана до момента производителност за конзолите, които най-вероятно ще са последните по рода си. 

Кога да очакваме PlayStation 5

Кога да очакваме PlayStation 5

Чакането ще продължи

Тази седмица Кристиано Амон - президентът на Qualcomm (компания, която снабдява Apple и други големи имена с най-новите чипове на пазара), разкри, че ерата на конзолите е в самия си край. 

По време на конференция, където се разискваха новостите около изкуствения интелект и навлизащата 5G технология, Амон съобщи, че сме на прага на бъдещето на игрите, в което клауд платформите бързо и безкомпромисно ще превземат пазара на конзолите.

Амон даде пример с Google Stadia и заяви, че съвсем скоро никой няма да има нужда от обемистите кутии на Xbox и PlayStation, тъй като игрите ще бъдат стриймвани от мощните сървъри на Google и други платформи.

Google Stadia - новата стрийминг платформа за игри

Google променя играта

Можем да играем най-различни игри директно от смартфона си

В този ред на мисли, мнозина вече спекулират какво ще представляват следващите конзоли на Microsoft и Sony, които едва ли ще се откажат от бизнеса без битка.

Тъй като стриймването ще ни позволява да играем тежки игри на стария си лаптоп или телефон, Xbox и PlayStation няма да могат да ни примамят с обещанията си за висока производителност, а ще трябва да предложат нещо друго.