Горещите гейминг джаджи обикновено излизат малко преди Коледа, така че да са под ръка на максимален брой хора, готови да се разделят с няколко стотачки в името на коледната изненада за най-близките.

За тази Коледа Microsoft и Sony са ни подготвили новите Xbox Series X и Playstation 5, а наскоро компанията на Бил Гейтс разкри кога да очакваме конзолата й, но отново без да назовава цена.

В официално съобщение на Microsoft се съобщава, че новият Xbox ще се появи в магазините още през ноември, което ни дава доста време до Коледа, за да решим дали това е правилна покупка за нас.

Снимка 471944

Източник: Microsoft

Много възможно е устройството да се появи още в началото на месеца, а не в края, ако съдим по написаното от Microsoft върху опаковките на контролерите, които вече достигат до някои дистрибутори.

На тях изрично е обозначено, опаковките и джойстиците да не се излагат пред клиенти до шести ноември, като най-вероятно това е и датата за излизането на Xbox Series X.

Снимка 491709

Източник: Twitter / TinyRakan

Малко след съобщението на Microsoft дойде такова и от 343 Industries, компанията зад Halo, едно от най-големите имена за феновете на Xbox.

Те обаче обявиха, че Halo Infinite няма да е готова за пускането на конзолата и ще излезе по някое време през 2021 г.

Microsoft Xbox Series S и по какво той ще е различен от Series X

Microsoft подготвя по-евтин Xbox

Ето на това се надявахме

От Microsoft обаче ни успокояват, че новата конзола ще разполага с над 100 оптимизирани за нея игри, които феновете по цял свят ще могат да играят още през ноември.

Очакванията за PS5 са, че той ще се появи малко по-късно от Xbox, но и за него нямаме конкретна дата и цена.