Все още не са обявени цените на предстоящите Xbox Series X и Playstation 5, но поне вече знаем доста за спецификациите и способностите на новите конзоли.

 Microsoft Xbox Series X и всичко за новата конзола

Всичко за новия Xbox Series X

Конзолата изведнъж вече е факт

От обявените и изтекли данни до момента можем да заключим, че ни очакват истински мощни конзоли, които ще зададат тона на гейминга през следващото десетилетие.

Предположенията са, че най-напомпаните версии и на двете конзоли ще се продават по-скъпо от предходните модели, а Xbox Series X ще е наличен за около 500 долара.

В последните няколко дни обаче в мрежата се появиха снимки на контролерите за новия Xbox, които изглежда вече се продават в определени част на Азия.

Снимка 491709

Източник: Twitter / TinyRakan

Няколко фенове моментално са се сдобили с бройки от тях и разкриват, че в инструкциите на контролерите се споменава Xbox Series S.

Това моментално накара онлайн обществото да заключи, че Microsoft готви и по-евтин вариант на Series X, което е страхотна новина за всички, които не държат на 4К гейминга и ултра спецификациите.

Снимка 491710

Източник: Twitter / TinyRakan

Не е сигурно, че това ще е основната разлика между S и X, но основните прогнози са, че Series S ще поддържа само до 1080р.

Предполагаме, че по-евтината конзола ще е и с по-малко памет и с някои орязани екстри, но имаме всяка причина да вярваме, че тя ще е атрактивна за немалко хора.

Xbox Series X, Microsoft и издаде ли Ейми Хууд кога ще бъде пусната конзолата в продажба

Изпуснаха ли се от Microsoft кога ще видим Xbox Series X

Още малко остана

В крайна сметка 4К телевизорите все още не са толкова разпространени, колкото Full HD конкурентите им, и способностите на Series S ще са напълно задоволителни за тях.