Година след година Хелоуин става все по-популярен и у нас, въпреки че реално нямаме историческа или културна връзка с този празник по нашите географски ширини.

Денят, в който децата са "надрусани" от захар и тотално обсебени от мисълта за спечелените сладости, всъщност е доста удобна възможност за шеги с малчуганите.

Хелоуин, известните личности и костюмите преди празника

Звездна Хелоуин треска преди Хелоуин

Някои го отпразнуваха по-рано

Американският шоумен и водещ Джими Кимъл вече няколко години подканва майките и бащите да правят именно това. Кимъл организира инициатива за родители, с която ги кара да изиграят хлапетата си като им откраднат и скрият най-милото - събраните бонбони и шоколадчета.

Хелоуин, NBA и как се маскираха баскетболистите за празника

Серийни убийци превзеха NBA

И Черната пантера се мярка

Тази година шоуто е пълно с повече от 1000 изпратени видео записи на реакциите на деца, за които изчезването на сладките лакомства е равностойно на апокалипсис.

Заслужава си да погледнем и кадрите от миналите години, най-малкото за да направим петъка още по-петъчен. Смехът е гарантиран.

Питаме се защо никой шоумен у нас не се е сетил да изкопира Кимъл, имайки предвид растящата популярност на празника в България. Сигурни сме, че паралелът в манталитета и реакциите на американчетата и българчетата би бил повече от комичен.

Дебютният "сезон" на предизвикателството на Джими Кимъл от 2011 г. си остава един от най-любимите ни.