Храненето е една от основните физиологични нужди на човека. Без него не може, факт. Понякога обаче да си забъркаме яйца и да седнем пред телевизора не е достатъчно. Първо, може да го направим винаги, когато сме изморени и не ни се занимава. Второ, няма нищо ново и романтично в това.

10 места, които трябва да посетите през 2018

10 места, които трябва да посетите през 2018

Едно от тях е Европейската столица на културата за 2018

И тук под романтика не разбираме само рози и любов, а усещането, което може да ни докара определена храна, поднесена по определен начин, на определено място.

В тази връзка... ето четири ресторанта в различни точки на света, чиято гледка отвисоко превръща храненето в специално изживяване. Подборът е на CNN и съдържа 14 подобни ресторанта, но ние сме извадили тези четири, които ни направиха най-силно впечатление. 

Лондон

Ще започнем с лондонския ресторант Duck and Waffle, в който може да опитаме традиционна британска кухня с широко застъпено европейско влияние.

Снимка 335834

Източник: duckandwaffle.com

Ресторантът е отворил врати през 2011 г. и работи постоянно, без почивен ден, което е супер, ако огладнеем по никое време. Още по-впечатляващото е разположението му - 40 етажа над земята, или обърнато в метри - 230.

Сградата, в която се намира Duck and Waffle, се нарича The Heron Tower и е една от най-високите в Лондон. Дизайнът на ресторанта е дело на архитектурната фирма CetraRuddy, известна с многото си отличия. 

Снимка 335835

Източник: duckandwaffle.com

Ако решим да закусим там, може да изберем нещо измежду сезонна плодова салата, патешко яйце или гофрети. 

Рим

Ristorante Aroma е в Рим. Няма да съжаляваме, ако решим да хапнем тук. Не само заради храната, но заради комбинирането й с неповторима гледка - Колизеума.

А храната, тя тук е вълшебство, поверено на един от най-младите, но и отчетливи таланти на италианската кухня - шеф Джузепе Ди Йорио. 

Дрескодът също е много важен тук - smart casual или небрежно елегантен стил.

Маракеш

Мароканският град е добра дестинация за екзотична екскурзия. Докато се храним обаче, не е нужно да спираме да се наслаждаваме на красотата на града.

Снимка 335855

Източник: foundouk.com

Защото го има ресторант Le Foundouk. Тук и традиционните марокански ястия и т.нар. интернационална кухня са на най-високо ниво, но всички говорят за говеждото филе и морските дарове.

И всичко - съчетано с колоритен интериор и страхотна гледка от терасата.

Снимка 335856

Източник: foundouk.com

Сидни

Да предположим, че сме в Австралия. Да предположим, че сме в Сидни. Накрая, да предположим, че сме на 309 м от земята, в Sydney Tower, на първо ниво.

Точно тук е ресторант 360 Bar and Dining, чието име въобще не е случайно, защото оттук се открива истинска 360-градусова гледка към града.

Менюто тук е подчинено изцяло на съвременната австралийска кулинарна традиция, както и местните съставки. И, да, разбира се, има месо от кенгуру.