Южна Корея си е екзотична туристическа дестинация, която досега не е виждала подобен поток, както покрай Зимните Олимпийски игри. А сблъсъкът на различни цивилизации и култури на корейска земя определено може да доведе до доста интересни ситуации.

Един от иначе не толкова нетрадиционните десерти в страната се превърна в истински хит сред туристи, спортисти и делегации в олимпийското село. Става дума за сладоледа с мастило от сепия.

В свободното си от тренировки и състезания време спортистите дегустират местни ястия и обикалят по забележителности. Едно от тях се побира във вафлена фунийка и не може да се види навсякъде по света.

Рибарски магазин в градчето Гангнеунг, близо до олимпийското село, се видя в чудо заради десетките желаещи да разберат що е то сладолед с мастило от сепия. Той е сив на цвят, а повечето от опиталите го с изненада са установили, че въобще не е толкова гаден, колкото са смятали.

Някои определят вкуса му по-скоро като шоколадов, а според други наподобява на солен карамел.

Черно, по-черно, най-черно... и вкусно

Черно, по-черно, най-черно... и вкусно

Храна за очите, храна и за тялото

Десертът е част от световната хранителна мания по "черните храни", която започна именно от сладоледа. Независимо дали говорим за прах от въглен, кокосови кори или мастило, безспорно подобни изкушения изглеждат доста екстравагантно и привлекателно, пише Travel and leisure.