За да отговори на вкуса на чуждестранните посетители за предстоящите Зимни олимпийски игри в ПьонгЧанг, Корейският институт по храните променя в малки граници традиционната корейска храна.

Опитният корейски специалист по хранене Чо Чо Сук (Cho Cho Sook) представя менюто за зимните олимпийски игри, съобщава Koreaboo.

Спортистите от цял свят ще изпробват изящната питателна пилешка женшен супа, наречена Samgyetang.

Samgyetang

Източник: iStock

Samgyetang

За всички, които не могат да ядат пикантна храна, в ПьонгЧанг са подготвили Triple White Kimchi, неподправената версия на кимчимаринована с ябълков и крушов сос. Кимчи е едно от традиционните ястия на корейската кухня. Приготвя се от ферментирали зеленчуци, най-вече зеле, което наподобява много българското кисело зеле, но с много добавени подправки - лют червен пипер, сок от чесън и лук, домати и други.

Kimchi

Източник: iStock

Kimchi

Традиционното bulgogi също ще бъде модернизирано, като ще се сервира във вариант на хапки. Bulgogi буквално означава "огън месо" и представлява печени на скара/грил или на фурна мариновани филийки говеждо или свинско месо.

Bulgogi

Източник: iStock

Bulgogi

За любителите на морските дарове, са подготвили грилована сайда (вид треска) с варен ориз на пара като част от менюто.

Снимка 337675

Източник: iStock

Вероятно най-известното корейско ястие bibimbap (бибимбап) също ще бъде във видоизменен вариант, като ще се сервира увито в пресована елда и картофена обвивка. Бибимбап в буквален превод означава "мешан ориз" или "мешана храна". В оригинален вариант е смес е от ориз със зеленчуци и месо, което се поставя отгоре.

Bibimbap

Източник: iStock

Bibimbap

От изданието твърдят, че и на традиционното корейското сладко-солено ястие от пържени нудели и зеленчуци japchae ще се даде малко по-различен облик.

Japchae

Източник: iStock

Japchae

Така олимпийците от цял свят ще опитат фината корейска кухня, без да получат кулинарно-културен шок.