На 110 километра от столицата на Южна Корея Сеул се намира един планински град, които след няколко дни ще стане център на света. ПьонгЧанг е домакин на Зимните олимпийски игри от 9 до 25 февруари. Ако досега не сме чували за него, няма защо да се притесняваме. Със сигурност не сме единствените.

Градът е планински и вероятно не е изненада за никого, че предоставя страхотни условия за зимни спортове. Все пак, Олимпиада ще домакинства. Но и преди нея в ПьонгЧанг е имало живот. А ето и около какво се върти той.

Южнокорейският град и територията около него е единственото място в страната, където се отглеждат овце. И са на голяма почит. На толкова голяма, че дори е създадена пешеходна алея около пасищата (Daegwallyeong Sheep Farm), за да може да им се насладим в цялата им прелест. И да си направим някое и друго селфи със стадото, разбира се.

В близост до ПьонгЧанг се намира и Националният парк Сеораксан. Със своята площ от близо 400 кв. км предлага отлична възможност да оползотворим ден или два сред природата. Красиво е както през лятото, така и през зимата. Особено от високо.

Освен на природа, ПьонгЧанг е богат и на будистки храмове. Тук религията е на почит, а сградите, в които се отдава тази почит, са една от забележителностите на района. Те са в традиционен стил и са едно от местата, където туристите най-често спират за снимка.

Снимка 337214

Източник: iStock

За смелчаците също е помислено. На 585 метра надморска височина се намира платформата Byeongbangchi Skywalk. Със стъкления си под предизвиква сърцебиене не само заради живописната гледка пред нас, и но заради тази под краката ни.