Участниците в Олимпийските игри в ПьонгЧанг са принудени да търпят арктически студове. Въпреки температурите от -20 градуса, те трябва да изглеждат възможно най-добре, защото целият свят е вперил поглед в тях. Така се стига до някои куриозни ситуации.

Тъй като повечето гримове, които се използват, са на водна основа, те буквално замръзват върху лицата на спортистките. Това не се отразява никак добре на кожата им, но не би могло да ги откаже от гримирането преди поредната спортна проява.

Скиорката Естер Ледека пък измисли нестандартен и неприемлив за мнозина вариант за борба с неприятните условия. Вместо да натоварва лицето си с грим по време на състезание, тя просто остана със скиорските си очила и на пресконференцията след неочаквания й триумф.

Снимка 341103

Източник: GettyImages

Златната медалискта Клоуи Ким пък направи всичко по силите си, за да сдържи сълзите си по време на награждаването, само и само да не развали очната си линия, за която призна, че се е потрудила доста.

Неприятният ефект е усетен и от всички членове на делегации и журналисти. Единственият изход е грим на маслена основа, както и дълбока хидратация, за да се предотвратят трайни последствия по кожата. Вазелинът също е вариант, вместо основа, за да се избегне усещането за замръзване на лицето.

Снимка 341105

Източник: GettyImages

Дерматологът д-р Уитни Боу съветва не само олимпийците, но и всички на ски ваканция, да се грижат добре за кожата си, но и да консумират авокадо, чия, сьомга и ядки, докато са изложени на екстремни условия. Това дава вътрешна подкрепа в борбата с неблагоприятните условия, пише Today.