2020 г. се очертава да бъде годината, в която сгъваемите смартфони ще направят истинския си пробив на пазара, след като тази година някои производители дръзнаха да покажат първите модели в тази ниша.

Защо да не си купим сгъваем смартфон през 2019 г.

Защо да не си купим сгъваем смартфон през 2019 г.

Причините са доста

Xiaomi определено е една от компаниите, от които можем да очакваме интересни и иновативни сгъваеми модели. Все пак, неотдавна видяхме на какво са способни с представянето на сгъваем телефон, направен почти изцяло от екран.

Xiaomi Mi Mix Alpha - първият телефон, направен от екран

Xiaomi Mi Mix Alpha - невиждан смартфон, направен от… екран

Прототипът моментално печели симпатиите ни

Въпросният модел обаче струва близо 3000 долара, което ни навежда на мисълта, че китайската компания най-вероятно ще иска да заложи и на по-достъпни варианти.

Наскоро получен от Xiaomi патент разкрива и как би изглеждал той.

В патентните рисунки виждаме подобен на Motorola Razr модел, чийто дизайн изглежда ще се превърне в един от най-популярните в нишата на сгъваемите смартфони.

Снимка 457365

Източник: Let's Go Digital

Става въпрос за устройство, което се сгъва през средата, а не по дължина, както Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold.

Патентът разкрива, че устройството ще разполага с подвижен камерен модул, който при отваряне на телефона се издига над горната рамка.

Снимка 457366

Източник: Let's Go Digital

В него са поместени няколко камери, а под него има малък заден екран, който служи за бърз достъп до съобщения и нотификации.

Засега нямаме гаранция, че патентът ще се материализира в реален продукт, но пък вече сме убедени, че Xiaomi ще се опита да завземе максимален дял в пазара на сгъваемите телефони.