Лично според нас Warner Bros. постъпиха добре като решиха да пуснат всичките си филми през настоящата година директно в стрийминг платформата HBO Max.

Warner Bros., HBO Max, "Отрядът самоубийци", "Дюн" и пускането на всички филми на студиото за 2021 г. в стрийминг платформата

Киното отива на стрийминг

Кината умряха, да живее стриймингът

Просто различните времена изискват различни мерки и решения. Но остана въпроса какво ще предприеме студиото през идната 2022 г. Въпреки че има още доста месеци до края на тази, вече има яснота.

Според Collider, втората най-голяма верига от кина в света Regal е променила взаимоотношенията си със студиото. От Regal са се съгласили да прожектират филмите на Warner през тази година, въпреки че те ще бъдат достъпни и за стрийминг.

Но са се споразумели през 2022 г. да не е точно така, а да има 45 дни прозорец, в който филми да бъдат пускани първо в кината. И едва когато този месец и половина (грубо казано) мине, да бъдат пускани в HBO Max.

И сме сигурни, че подобна сделка няма да бъде единствената. Да не говорим, че правилата определено отиват към промяна. Преди пандемията кината имаха ексклузивни 90 дни, в които прожектираха филмите преди те да се появят където и да е.

Кристофър Нолан, Warner Bros. и острото изказване на режисьора за решението филмите им да бъдат пуснати в HBO Max

Кристофър Нолан нападна остро Warner Bros.

Всеки с възгледите си

Но новото нормално води след себе си и нужда от промени, като една от тях ще намаляването на този прозорец наполовина.