Миналата седмица Warner Bros. определено направиха шах с пешката, когато обявиха, че ще пуснат всичките си филми през 2021 г. и директно в стрийминг платформата HBO Max.

Warner Bros., HBO Max, "Отрядът самоубийци", "Дюн" и пускането на всички филми на студиото за 2021 г. в стрийминг платформата

Киното отива на стрийминг

Кината умряха, да живее стриймингът

Съвсем очаквано, това тяхно решение беше прието доста бурно от големите кина в САЩ, но явно не само те са несъгласни с решението на студиото. Оказва се, че Кристофър Нолан също не е доволен.

През годините режисьорът е работил доста пъти с Warner, като дори последният му филм - "Тенет", също беше продуциран от тях. В интервю за ET Online Нолан казва, че големият проблем с това решение е, че преди да бъде обявено публично, не е съгласувано с хората, благодарение на които всеки един филм вижда бял свят - актьори, продуценти, режисьори и т.н.

Снимка 508727

Източник: GettyImages

Очевидно е, че на Кростофър Нолан не му се нрави този нов подход, като в изявление за The Hollywood Reporter е дори по-остър в изказването си към Warner Bros.

"Някои от най-големите имена в киното и най-важни филмови звезди са си легнали с мисълта, че работят за най-великото студио, но са се събудили и са разбрали, че работят за най-лошата стрийминг услуга."

"Жената чудо 1984", HBO Max и пускането на филма в стрийминг платформата

Ясна е съдбата на "Жената чудо 1984"

Warner Bros. взеха решение

Според Нолан в решението им няма никаква икономическа логика и дори не разбират, че от него губят.

Ние пък не виждаме абсолютно никакъв проблем - поне от гледна точка на потребителите. А и да не забравяме, че 2021 г. може да се окаже като настоящата - по кината да бъдат пуснати отново три филма на кръст, които пък със сигурност ще са посещавани от доста по-малко хора.