Това е тенденция, която започнахме да наблюдаваме през последните няколко месеца, защото много студиа предпочетоха филмите, в които са инвестирали, все пак да достигнат до публика, вместо само да бъдат отлагани във времето.

"Жената чудо 1984", HBO Max и пускането на филма в стрийминг платформата

Ясна е съдбата на "Жената чудо 1984"

Warner Bros. взеха решение

С "Жената чудо 1984" Warner Bros. решиха да експериментират и филмът се оказа първият високобюджетен, който ще бъде пуснат и в кината, и за стрийминг едновременно. Както към момента плановете са в HBO Max да прекара само месец.

Вчера, 3 декември, студиото обяви, че вторият самостоятелен филм за Жената чудо няма да бъде изключение, а просто ще поведе парада. Всички 17 филма на Warner Bros., които ще излязат през 2021 г., ще бъдат пуснати и в HBO Max за един месец.

Това означава, че "Отрядът самоубийци", "Матрицата 4", "Дюн", Godzilla vs. Kong, "Том и Джери" и "Космически забивки: Нови легенди" освен по кината, ще се завъртят и в HBO Max за един месец.

Пред The Hollywood Reporter Тоби Емерих, който е директор на Warner Bros. Pictures Group, казва, че са достигнали до това решение след консултация с епидемиолози.

Godzilla vs. Kong, Netflix, HBO Max и офертата, която е отправена филмът да бъде пуснат в стрийминг платформа

Голямото ухажване на Годзила

Стрийминг платформата проявява интерес към Godzilla vs. Kong

Според източници на изданието, този ход е бил пазен толкова добре в тайна и дори не са уведомили техни партньори като Legendary, с които делят правата върху "Дюн" и Godzilla vs. Kong например, че тези филми също попадат в плановете им.

Снимка 508212

Източник: WarnerMedia

Новината не се прие добре и от AMC - най-голямата верига кина в света. Според изпълнителния директор на AMC Entertainment - Адам Арън, по този начин Warner Bros. ще жертва немалка част от приходите си. Но го правят, за да ударят едно сериозно рамо на HBO Max, който има наистина сериозна конкуренция в лицето на Netflix и Disney+.

HBO GO, HBO Max и ребрандирането на стрийминг платформата в Европа

HBO GO става HBO Max и в България

Време е за нещо ново

"Що се отнася до AMC, ще направим всичко по силите си, за да гарантираме, че Warner не го прави за наша сметка. Ние ще следваме агресивно икономически цели, чрез които да запазим бизнеса си", казва още Арън пред The Hollywood Reporter.