Не е ли странно, че телевизорът продължава да изпълнява почти същите естетически и практически цели от началото на XX век насам? Да, моделите станаха по-тънки, вече са и прозорец към магазина, но същността е една и съща - гледаме телевизия и бършем прах.

Като водещ производител на екрани от различен характер, Samsung се заема да разчупи остарелия замисъл на телевизора с изцяло нова серия. Прави го персонализиран и не просто мебел, а отражение на собственика - с неговите интереси, с неговия характер.

Така трите модела The Frame, The Serif и The Sero излизат от рамката на телевизора и влизат в ролята на иновативни джаджи, които отговарят както на индивидуалните вкусове, така и на най-горещите тенденции сред потребителите.

The Frame - телевизор, достоен за картини от Ван Гог

The Frame е повод за радост на всички, които включват телевизорите си рядко, а през останалото време искат да не заобикалят с безразличие тъмния екран.

Снимка 489243

Източник: Samsung

Моделът е колкото телевизор, толкова и украшение за дома, което е хем практично, хем предлага убийствено QLED качество, хем подчертава красотата на пространството и интериора.

Когато не гледаме нищо, The Frame играе ролята на елегантна рамка, в която картините автоматично се сменят според вкусовете и предпочитанията ни. Специалният Art Mode вкарва творби на Ван Гог, Моне и други големи художници директно в дома ни. Собствениците на The Frame получават безплатен тримесечен достъп до Samsung Art Store с набор от над 1200 творби.

Интересното е, че рамката на самия телевизор също може да се сменя като допълнителен аксесоар, за да пасва на всеки стил, а възможните цветове са общо четири - кафяв, бежов, черен и бял.

Снимка 489239

Източник: Samsung

Щеше да е доста странно, ако от Samsung бяха пуснали телевизор с подобно име и дизайн и не бяха помислили за лесния монтаж и изложение на The Frame. No Gap стойката го "заковава" лесно на стена, но можем да се възползваме и от Studio варианта - ако предпочитаме телевизорът да стои като изложбено бижу.

Quantum Dot технологията пък осигурява 100% обем на цветовете за още повече яркост, докато Dual LED повишава контраста. Така картината остава видима в реални цветове, дори когато гледаме от широк ъгъл. В този смисъл, освен като иновативна екстра за дома, The Frame е и страхотно решение за бизнес пространства от всякакъв характер.

The Serif - дори котките му се радват

The Serif безспорно е писък на дизайна, за което свидетелства партньорството на Samsung с парижките дизайнери Ронан и Ерван Бурулек. Той е за потребителите, които държат на стилния дизайн - както на джаджите си, така и на интериора у дома.

Трудно е да кажем дали The Serif прилича повече на екран, телевизор или украшение. В крайна сметка, произведенията на изкуството изглеждат различно за всеки, нали? И красотата е в окото на зрителя, нали...

Снимка 489242

Източник: Samsung

360-градусовият дизайн, който се води от добре познатия ни Serif шрифт, позволява лесно и бързо да местим и позиционираме телевизора, където пожелаем. Но където и да решим да сложим The Serif, няма да нарушим стила на дома си, а напротив - ще го допълним с дизайнерска джаджа, която привлича погледи и въпроси. Затова и задната страна е завършена елегантно, така че устройството изглежда повече като мебел, отколкото като конвенционален екран.

Отново можем да разчитаме, че където и да го сложим Quantum Dot технологията ще ни осигури прекрасна картина с безупречно 4К качество. А както става ясно от промо видеото на модела, дори котката ни може да го ползва, което си е достатъчно убедителен аргумент за доста хора.

The Sero - по-милиениалски и от авокадо

Третият модел не може да бъде сбъркан за нещо друго освен за типичен милениалски артефакт. Sero на корейски означава "вертикално" и разкрива доста за концепцията на телевизора.

Точно като таблет и смартфон (превърнали се в почти телесни части на милениалите и поколението Z), The Sero може да се върти съвсем сам в зависимост дали гледаме вертикално, или хоризонтално съдържание. Вертикалният режим прехвърля преживяването ни от смартфона директно на големия екран, а когато обърнем телефона за широк формат, телевизорът също застава в хоризонтална форма.

Моделът е напълно оптимизиран за смартфон и предлага mirroring за Android и iOS, като поддържа и Airplay2.

Снимка 489244

Източник: Samsung

Дизайнът на The Sero е толкова внушителен, колкото и способностите му. Веднага ни грабва стойката на колела, която местим лесно според нуждите си и придава младежка визия на модела. В нея са вградени и 60-ватови говорители, комбинирани с Dolbi Digital Plus за максимално силен и дълбок звук.

Тънкият поп-ъп профил подчертава младежкото и свежото, и придава завършеност на изключително нестандартните за телевизор форми. И ако трябва да обобщим с няколко думи - The Sero е смартфон, уголемен в страхотен QLED 4K телевизор, преназначен за хора с разнообразни занимания и слабост към новите технологии.

Най-хубавото на трите модела е, че са насочени към ясно изразени потребителски групи и че смело променят начина, по който приемаме телевизора. А технологиите на Samsung за безупречна картина, комбинирани с нестандартни дизайнерски и концептуални решения, вкарват голяма доза свежест в ТВ сегмента.