Малцина могат да си позволят автопарк като на Кристиано Роналдо. Което не пречи на всеки втори да мечтае поне веднъж да усети как се покачва адреналинът, щом седне зад волана на мощна и бърза машина.

Кристиано Роналдо, Bugatti, Ferrari, McLaren Senna и останалите коли в луксозния му автопарк

Какви коли кара Кристиано Роналдо

Общата стойност на автопарка му е 24 милиона долара

А те, бързите машини, вероятно ще стават все по-достъпни, защото автомобилните компании вадят все по-бързи модели и се надпреварват коя първа ще пусне кола, която докато усетим, вече ще е изчезнала от полезрението ни.

Ето и кои са петте най-мощни звяра на пътя според класацията на TheThings, които вдигат 100 км/ч от неподвижно състояние за две или по-малко секунди.

Tesla Roadster (1.9 секунди)

Компанията Tesla на милиардера Илон Мъск напредва сериозно и бележи скорострелни успехи. За разлика от повечето семейни модели в портфолиото на иновативния производител, електрическият красавец Roadster е създаден с идеята да лети на пътя.

Този мощен звяр в момента е третият най-бърз автомобил в света и вдига 100 км/ч едва за 1.9 секунди. Казваме "едва", защото Илон Мъск възнамерява да го оборудва с "ракетни тласкачи" от сувалката му SpaceX, за да го направи още по-бърз. Мечтата му е да се изстрелва за 1.1 секунди.

Tesla Roadster ще ускорява от 0 до 100км/ч за 1.1 секунди

Tesla Roadster ще е с ракетен двигател от SpaceX

Направо ще лети на пътя

Моделът Roadster изминава 402 метра за 8.9 секунди и развива максимална скорост от около 402 км/ч. Подобно на варианта S P100D, е оборудван с три мотора. Единият задвижва предните колела, а остоналите два - задните.

Rimac Concept Two (1.85 секунди)

Моделът Concept Two на хърватската компания за електромобили е вторият в класацията и вдига 100 км/ч за 1.85 секунди. По-бърз е от Tesla Roadster само с 0.5 секунди.

Concept Two има същия задвижващ механизъм като на електрическия модел Battista на Pininfarina, който заема четвърто място, но сребърният финалист е по-пъргав и по-мощен. Разполага с 1941 конски сили.

Теглото на тази прекрасна машина е малко над 1950 кг, но заради усъвършенстваната технология за контрол на въртящия момент, усещането у водача зад волана й е за доста по-лек автомобил.

Aspark Owl (1.7 секунди)

"Бухалът" на японските инженери от компанията Aspark е най-бързата кола в света за 2020 г. EV моделът Owl заема почетното първо място в класацията, защото вдига 100 км/ч само за 1.7 секунди.

Този суперавтомобил е дело на базирана в Осака компания Aspark, която съществува от 2014 г.

Нищо чудно, че тази млада компания успя да изпревари много от големите автомобилни производители. Защото японската фирма се занимава с още куп дейности, включително във фармацевтичния и ИТ секторите.

На четвърто място в топ 5 с най-бързите коли се нарежда моделът Battista на Pininfarina, който с помощта на батерия от 120kWh вдига 100 за 1.9 секунди.

Пето място остава за Venom F5 на Hennessey, който направо се излага със своите двесекунди.