Винаги сме смятали съдомиялната машина за едно от най-великите изобретения. Досега я ценяхме, защото спестява вода и време, а сега имаме още няколко повода да й се радваме. Или по-точно - на консумативите за нея.

Прахът за пране, почистването на пода, чистата фурна и за какво друго можем да използване препарата

Един перилен препарат - много предназначения

Не е само за пералнята

Оказва се, че подобно на праха за пране, и таблетките за съдомиялната ни машина намират още куп други странични приложения в домакинството. Знаем за поне три, които споделят от Clever Tricks.

Колкото и да обичаме белите дрехи, за съжаление, те най-бързо се захабяват и често ни се налага първо с тях да се разделим завинаги.

Снимка 535008

Източник: iStock

Но и за пожълтелите зони под мишниците, както и за всички видове мазни и упорити петна върху всякакъв вид материи, има решение - трябва само да сложим една таблетка за съдомиялна в пералнята, преди да я включим.

Дойде сезонът на барбекютата, а с него и едно от най-големите предизвикателства - почистването на скарата.

Снимка 535010

Източник: iStock

Вместо да търкаме с часове упоритите наслагвания, можем да напълним един по-дълбок и широк съд с вода, да разтворим една от вълшебните таблетки, след което да накиснем в течността решетката. След това мазнината пада с едно движение.

Скара, зеленчуци, месо и как да ги приготвим, за да станат сочни и ароматни

Безценни съвети за перфектни грил изкушения

Трима опитни готвачи споделят тайните си

Същият консуматив е достоен заместител на ароматните свещи, стига да ни харесва как мирише.

Слагаме малка тенджера с вода на котлона, пускаме вътре една таблетка и оставяме течността да поври известно време. Уханието от парите не само ще освежи помещението, но ще отстрани и неприятните следи във въздуха от току-що сготвените ястия.