Всяка уважаваща себе си домакиня има пълно бойно снаряжение, състоящо се от десетки препарати - всеки с различно предназначение. Освен че успява тотално да обърка мъжете, тази колекция има и своето материално изражение. Затова никога не е излишно, ако можем да използваме един продукт за повече от една цел.

Перилният препарат и защо да не използваме твърде много

Защо да не използваме твърде много перилен препарат

Причините са няколко и то напълно логични

Например препаратът за пране. Той стои чинно до пералнята и чака следващото зареждане. Но междувременно може да влезе в употреба в домакинството и по още няколко различни начина. Ето кои са те.

Отпушване на мивката

За целта ни трябва течен перилен препарат. Сипваме половин капачка от него в канала и наливаме бавно литър гореща вода. По този начин наслагванията ще се отмият, освен ако не са много сериозни.

Универсален почистващ препарат

Не е задължително да имаме отделно шише с него. Можем да смесим малко вода, белина и малко количество прах за пране. С получения продукт почистваме най-вече подовите настилки.

Снимка 504213

Източник: iStock

Премахване на петна

Да, продават се достатъчно видове подобни препарати във всеки магазин, но и този за пране ще ни свърши същата работа - нали все пак той е създаден с такава цел. Затова спокойно можем да третираме някое петно по тапицерията на дивана или върху килима с малко прах и вода.

Прахът за пране, течният перилен препарат и кой да изберем

Прах или течен перилен препарат да изберем

Плюсове и минуси на двата варианта

Препарат за фурна

Вероятно само с това не бяхме пробвали да я чистим досега... Но нищо не и пречи да го направим. Премахваме всички решетки и елементи, които са подвижни, и ги накисваме в смес от вода и перилен препарат. Самата фурна също натъркваме добре и оставяме да престои цяла нощ, предава Reader's Digest.