Всеки има своите предпочитания, когато става дума за ноктите на ръцете и тяхната поддръжка. Накои харесват дълги нокти, други искат да са по-скъсени. Оказва се обаче, че вкусовете са различни и по отношение на формата им.

Японски маникюр, чупливи нокти и защо този тип маникюр е подходящ за всеки

Какво представлява японският маникюр

И защо е актуален за всеки и по всяко време

Eдни залагат на екстравагантните форми - от ромбовидните нокти, които плавно се стесняват към върха до супер заострените тип стилето. Други пък остават верни на класиката и характерните за нея овални, кръгли, квадратни или бадемовидни нокти.

Но една конкретна форма се утвърждава в последно време като перфектната комбинация от ъглова и овална, модерна и класическа. Тя има и своето наименование: squoval - там където, квадратът (square) се среща с овала (oval). Или иначе казано квадратно-овална.

Squoval нокътят е добре оформен в квадрат, но вместо със заострени, задължително има заоблени, овални ръбове, уточнява Glamour.

Това придава повече мекота и същевременно модерен привкус на двете класически форми. Защото, според специалистите, именно тази ще е водещата форма при тенденциите в маникюра за 2023 г.

Квадратно-овалният нокът идеално се съчетава и с тъмни, и с по-светли лакове, и с по-ярки и неутрални.

И независимо от избора, крайният резултат е винаги един: красив маникюр, при това напълно "в крак" с модните тенденции.