В разгара на едно от най-горещите лета в човешката история Sony представи джаджа, за която бихме платили повече, отколкото би било разумно.

Новият продукт на японския производител се казва Reon Pocket и представлява доста компактен и, очевидно, също толкова ефективен джобен климатик, който вземем навсякъде с нас - буквално.

Джаджата е по-малка от смартфон и тежи само 85 грама, но е оборудвана с батерия, която може да издържи на до 24 часа работа след само два часа зареждане.

От Sony твърдят, че Reon Pocket сваля температурата на тялото с до 13 градуса по Целзий и може да поддържа постоянен поток на въздух с температура от 23 градуса.

Още по-готиното е, че след края на лятото джобният климатик няма да бъде захвърлен в някое от препълнените ни чекмеджета, защото разполага и с функция за затопляне, която със сигурност ще влезе в употреба през зимните месеци.

Както повечето джаджи в днешно време, Reon Pocket се контролира чрез мобилно приложение за смартфон, през което можем да настроим температурата, силата на въздушния поток или да настроим таймер за изключване.

За съжаление обаче Reon Pocket това лято ще може да бъде закупен само в Япония, но се очаква да достигне до повече пазари през следващата година, а цената му е 130 долара.