Телевизорът днес със сигурност не е онова, което беше преди 15 години - не само от естетична, но и от функционална гледна точка. Той се е променил наравно с начина ни на живот, неизменна част от който са и технологиите.

През тези 15 години Samsung е глобален лидер на пазара на телевизори, като продуктите от тази дивизия са винаги в крак с тенденциите, а често и ги създават. Поредното доказателство за това е лайфстайл серията с технологични бижута, които всеки дом заслужава - The Serif, The Sero, The Terrace, The Premiere, и най-новото попълнение - The Frame 2021. На пръв поглед той печели вниманието ни с нестандартната си визия, но и с още куп специфики, които го отличават.

Пътят към съвършенството

The Frame 2021 грабва с плоския си екран, който създава супер въздействащ ефект върху всеки, попаднал в неговия обсег. Дебелината му е едва 24.9 мм - колкото е и рамката на картина. А като говорим за рамки, разнообразието тук e още по-голямо, а изборът - още по-богат.

Снимка 536286

Източник: Samsung

Всеки телевизор може да бъде абсолютно персонализиран спрямо рамката, която е избрана в унисон с интериора вкъщи, с творческите нагласи на потребителя, а защо не и с актуални трендове в интериорния дизайн. С цветовете експериментираме смело, а закрепването става за секунди чрез магнити. Освен познатата модерна рамка в три цвята, Samsung разширява възможностите с нова - нейните вътрешни ръбове са скосени под ъгъл от 45 градуса, и се предлага в бяло и тухленочервено.

Имаме избор и между три начина на закачане на The Frame 2021. Със стойката за стена Slim Fit Wall-Mount той пасва максимално близо - точно като картина. Можем да заложим и на елегантна стойка с регулируема височина или на артистичен триножник, с който телевизорът пасва идеално на всяко кътче от дома.

И понеже дяволът се крие в детайлите, с прозрачния кабел One Invisible Connection и модула One Connect Box забравяме за стърчащите кабели и допълнителни устройства, които са всичко друго, но не и естетически приятни за окото.

Снимка 536284

Източник: Samsung

Шедьовър, дори когато е изключен

Когато е включен, The Frame е функционално допълнение към живота ни. Той определено не е създаден само за да гледаме телевизия на него. Ако работим от вкъщи или пък сме си оставили някоя задача за уикенда, можем да я свършим на големия му екран, който лесно свързваме със смартфона (със SmartThings, AirPlay или TapView) или с компютъра (с PC on TV). Добавяме безпроблемно и безжични мишка, клавиатура и камера (дори тази на телефона).

Ще имаме и свободата да избираме какво и как да гледаме. С Multi View правим видео тренировка, като междувременно не пропускаме новия епизод на любимия сериал. Или сме във видео разговор с приятели, докато гледаме мача на любимия отбор. Превключваме между функциите и добавяме нови бързо и лесно с One Remote Control и приложението SmartThings.

Снимка 536282

Източник: Samsung

A когато го изключим, The Frame се превръща в нашата лична галерия с възможност да изберем между хиляди произведения от всепризнати художници. Точно тук, в хола, благодарение на Art Mode режима. Новият и подобрен Art Store улеснява избора ни сред хиляди класически и модерни шедьоври. Но понеже телевизорът е интуитивен към предпочитанията ни, той може да предложи и селекция специално по наш вкус.

The Frame 2021 идва с по-голямо пространство за съхранение от 16 GB, в които да прехвърлим от телефона или чрез USB до 1200 снимки. Избираме им фон и филтри и за секунди се превръщат в наша собствена фото галерия на стената.

Снимка 535802

Източник: Samsung

Благодарение на специален сензор, яркостта и цветовете му се регулират автоматично спрямо условията на средата - така картините ще бъдат винаги толкова красиви, колкото авторът им ги е създал. А когато няма кой да им се любува в стаята, друг сензор за движение изключва автоматично телевизора, за да пести енергия

Отново в крак с промените в начина ни на живот, The Frame 2021 следва зелената линия на Samsung. Телевизорът идва в екологична кутия от велпапе за по-лесно рециклиране. Можем да ѝ вдъхнем нов живот и като я превърнем в масичка или къщичка за домашния любимец.

Дистанционното пък е създадено от рециклирана пластмаса и се захранва от интериорно осветление или слънчева светлина, с което внасяме още една страхотна промяна в ежедневието, слагайки край на досадните батерии.

Снимка 536283

Източник: Samsung

Красотата отвътре

Дизайнът може да е това, което ни кара да се влюбим в The Frame 2021, но технологичната му същност прави връзката ни наистина специална. Освен перфектно допълнение в интериора, интуитивен помощник, център за забавление и лична арт галерия, той е преди всичко иновативен 4K QLED телевизор.

Имаме избор между четири размера - 50, 55, 65 и 75 инча. При всеки от тях Quantum Dot технологията гарантира 100% реален обем на цветовете. Виждаме всеки нюанс и подтон, картината е жива и реалистична. Двойната LED подсветка значително подобрява контраста, запазва яркостта на цветовете и прави по-тъмните по-отчетливи. Всичко изглежда автентично дори в най-малкия детайл, независимо от ъгъла на гледане.

Снимка 536285

Източник: Samsung

The Frame адаптира автоматично картината към условията на стаята и регулира осветлението и контраста, за да виждаме добре както на тъмно, така и при ярка слънчева светлина.

Не само светлината, но и околният шум може да развали преживяването ни. Не и с технологията SpaceFit, която калибрира звука до оптималните за ситуацията настройки. А активният гласов усилвател регулира силата и яснотата на диалога, за да не пропуснем нито една реплика от любимото си предаване. Така имаме свободата да гледаме каквото и както искаме, като крайният резултат винаги е шедьовър.