Всички големи автомобилни производители насочиха бъдещите си инвестиции към електрифициране на моделите си, но този преход няма да бъде нито лесен, нито бърз.

Volkswagen във Ватикана - кога Светият престол ще премине изцяло на електромобили

Как Volkswagen превзе Ватикана

Стратегическо партньорство

От Volkswagen например виждат това от първа ръка. Трудностите за компанията не са никак малки, заради което и се предприемат мерки. Изпълнителният директор на Volkswagen Томас Шефер е завил пред работници, че компанията ще въведе програма, с която да спести около 10 милиарда евро до 2026 г. За целта обаче ще бъдат направени сериозни съкращения и преструктурирания.

Според Reuters, от думите на Шефер става ясно, че високата цена и ниската производителност са направили Volkswagen неконкурентоспособна при електрическите автомобили.

Снимка 643766

Източник: GettyImages

Тази новина за съкращения идва в разрез с предни обещания, че такива няма да се правят поне до 2029 г. Голяма част от хората, които ще бъдат освободени, ще са чрез споразумения за частично или ранно пенсиониране. До края на годината пък ще бъдат представени другите мерки, чрез които ще бъдат спестени пари.

Volkswagen Group и съкращенията в Cariad - софтуерните проблеми за компанията продължават

Проблемите за Volkswagen продължават

Ето какво предстои да се случи

От Electrek разбираме, че всъщност Volkswagen изпитва доста сериозни затруднения в продажбата на електромобили в Европа. Като вече намали производството на такива в няколко завода в Германия.