Изборът на напитка, когато се опитваме да отслабнем, е сред най-трудните решения. Спрем ли се на готови смутита, студени чайове, сокове или друга калорична алтернатива, най-вероятно ще се наблъскаме със стотици допълнителни калории, без да се усетим.

Отслабване, танцуване и още полезни навици срещу трупането на излишни калории

3 хитри навика за отслабване

Как да не губим форма с минимални усилия

Според специалистите течните калории са измамни. Лепят се лесно, защото тялото ни не ги разпознава така, както тези в храната.

И ако целта ни е плосък корем, именно ежедневните течности могат да се превърнат в нашия "албатрос", както ги нарича диетоложката Елизабет Уорд. Защото загубата на коремна мазнина е свързана със създаването на "калориен дефицит", казва още тя пред Eat This, Not That!.

Снимка 539463

Източник: iStock

Според Уорд най-добрият приятел в опитите ни да влезем във форма, или поне да не напълнеем, е прясното мляко, което съдържа 1% мазнини. То е солиден източник на протеини и засища глада - две неща, които водата или други некалорични напитки не могат да ни предложат.

Експертът препоръчва да консумираме по три чаши нискомаслено мляко на ден. Точно толкова ни трябва, за да си осигурим "метаболитно предимство" и да изгаряме калориите по-бързо. Освен това, получаваме и не един бонус.

Яйцата, протеинът, калориите и как ни помагат в отслабването

Яйцата - съюзник в отслабването

Как точно ни помагат

Млякото е щедро не само на протеини, но и на калций, фосфор и витамин D. Тези вещества се грижат за костите и всички ние, независимо от пола, имаме нужда от тях, особено с напредването на възрастта.