Невероятни плажове, които спират дъха със своята красота, изобилстват навсякъде по света. Вниманието ни обаче привлече един испански.

Popcorn Bay е повече от интересен и е разположен близо до град Коралехо на остров Фуертевентура - част от Канарските острови. Уникалността на този плаж е в неговата брегова ивица. Тя изглежда като напълно покрита със слой бели меки пуканки.

Въпреки че отдалеч прилича на обикновен плаж, приближавайки към Popcorn Bay, е невъзможно да не забележим необичайната форма на пясъка.

Плажът всъщност се състои от малки парчета бял корал, откъснали се от близки скали, които морските вълни са превърнали в частици, приличащи на пуканки, смесени с вулканични скали и пясък.

Макар плажът на пуканките винаги да си е бил там, според местните той никога не е бил популярен. Благодарение на Instagram обаче нещата рязко се променят. И сега много блогъри започват да го посещават, за да правят снимки.

Днес Popcorn Bay е известен в целия свят със своя специален коралов пясък, който се превръща в популярна туристическа атракция.