След като офисите по света рязко се превърнаха в недостъпни и рискови места, е време да започнем да мислим как можем да направим дома си приятно работно място в дългосрочен план.

Първият приоритет на домашния работник е да обособи мястото си за работа и да не го смесва с тези за почивка и забавление у дома.

За някои това означава разширяване на жилището или ремонт на влажното таванско помещение, но за Panasonic това е възможност да ни продаде нещо грозновато, но пък нужно.

Снимка 493102

Източник: Panasonic

Наскоро компанията обяви, че нейно дъщерно дружество на име Komoru започва да произвежда малки офисни кутийки, предназначени за използване у дома.

Продуктът няма как да е по-семпъл и дървен в дизайна си, но отдаваме това на японската практичност и минималистичен подход.

Кутийката струва 835 долара и представлява няколко плоскости от пресован дървен материал, които се подреждат в отворен куб и работно бюро.

Снимка 493103

Източник: Panasonic

Факт е, че за толкова пари бихме могли да вдигнем малка дървена къщичка в двора си и да работим в пълна усамотеност, но в случая по-любопитен е самият продукт и идеята зад него.

Появата на подобни артикули ни навежда на мисълта, че домашният офис действително ще е "новото нормално" и е добре отсега да започнем да адаптираме себе си и дома си.