Вариантът делта на COVID-19 е най-заразният до момента и дори ваксинираните не са застраховани.

COVID-19, главоболие, кихане и останалите най-често срещани симптоми за коронавирус

Какви са новите симптоми за COVID-19

Вирусът мутира и става все по-заразен

И въпреки че у нас случаите на заразени с него все още са в рамките на допустимото, в редица страни е точно обратното. Сред тях са Щатите, където броят на болните расте с бързо темпо.

Затова и този път американските власти са решели да вземат съответните мерки срещу разпространението на вируса по-отрано. И като нищо някои от тях ще бъдат въведени и тук, но наесен - когато според редица родни експерти ни очаква нова вълна и пореден локдаун.

Снимка 542431

Източник: iStock

Кметът на Ню Йорк планира в следващите няколко седмици да въведе нови забрани за всички, които не са ваксинирани. Скоро само онези, които покажат съответния документ за ваксинация, ще могат да посещават ресторанти, спортни зали и други места за забавление на закрито.

"Ако искате да участвате пълноценно в нашето общество, трябва да се ваксинирате", цитират от CNN кмета на Ню Йорк. "Целта е да убедим всички, че сега е моментът, за да спрем варианта делта", казва още мистър Бил де Блазио.

Сеул, COVID-19, фитнесът и най-новите забрани в залите за спорт в столицата на Южна Корея

Нова любопитна COVID-19 забрана в Сеул

Можем да слушаме „Butter“, но не и „Gangnam Style“

А що се отнася до предпазните маски, здравните служби в Щатите препоръчват да се носят дори и от американците, които разполагат с документ за двете дози.