Южна Корея ще се окаже една от най-отговорните и активни страни по отношение на пандемията. Докато у нас всеки втори забравя да сложи маска или я сваля под носа си, там властите непрекъснато излизат с нови забрани, само и само да спрат разпространението на COVID-19.

Маски, зарядни, пречистватели на въздуха и още бойци срещу COVID-19

Обичайните заподозрени срещу COVID-19

Устройствата, козметиката и аксесоарите на първа линия срещу COVID-19

Във фитнес залите в Сеул вече е забранено слушането на по-бърза музика от типа на южнокорейския хит "Gangnam Style". И правителството не казва "не" на озвучаването като цяло. Само определя граници, при това неслучайно.

Заради увеличения брой на заразени с коронавирус напоследък, азиатската страна приложи възможно най-строгите мерки за социално дистанциране. Ограниченията включват събиране на до двама души след 18:00 часа, както и приключване на работния ден за всички компании в 22:00 часа.

Снимка 539553

Източник: iStock

А що се отнася до спортуването в обществените зали - всички те трябва да ограничат скоростта на пътеките за бягане до 6 км/час. А музикалният фон не бива в никакъв случай да надвишава допустимите 120 удара в минута (bpm).

Целта на тази ограничителна мярка е да предотврати опасността от зачестено дишане сред клиентите, както и възможността от рязко и прекомерно изпотяване.

Снимка 539554

Източник: iStock

Южнокорейският министър на здравеопазването обяснява това изискване относно "тежките кардио упражнения" с факта, че когато бягаме по-бързо, отделяме "повече дихателни капчици".

Но мнозина от гражданите на Сеул определят мярката като "нереалистична".

Южна Корея, домашните любимци и в кои случаи ще ги тестват за COVID-19

В Южна Корея ще тестват домашни любимци за COVID-19

В конкретни случаи обаче

"Значи, не се заразявате с COVID-19, ако ходите по-бавно от 6 км/час? И кой на Земята проверява bpm на песните, когато тренирате? Не разбирам какво общо има COVID-19 с моя избор на музика", казва възмутен южнокореец пред Reuters.