Точно преди една седмица Samsung за пореден път успя да изненада всички с Flexcast - новаторски, мотивиращ и вдъхновяващ подкаст с водещ Александра Богданска.

Flexcast – що е то? Нов подкаст на небосклона

Flexcast – що е то? Нов подкаст на небосклона

Първият епизод от новия подкаст на Samsung България вече е онлайн

Мисията на Flexcast е да ни среща с успели българи, хора с интересен житейски път, които са постигнали много и са променили към по-добро не само в своята професионална сфера, а и цялото ни общество, без това задължително да им е донесло хиляди лайкове. Подкастът е и доказателството, че Samsung има нестандартен поглед не само към високите технологии, но и към всичко, което вълнува потребителите в ежедневието у нас.

И тъй като всеки от нас се интересува как промените, били те и с малки стъпки, повишават качеството на живота ни, вторият епизод на Flexcast е насочен към устойчивостта и здравословното хранене.

Снимка 640048

Източник: Ангел Захаринов за Samsung България

Но докато здравословното хранене е нещо по-индивидуално, то устойчивият начин на живот засяга всички и най-вече бъдещето на обществото и планетата ни като едно цяло. Защото именно стремежът към устойчивост на всички нива в живота е личният ни принос за да намалим вредите, които нанасяме на света за бъдещите поколения. И брандове като Samsung полагат сериозни усилия в тази посока, като създават все по-устойчиви продукти, които подкрепят мисията им за опазване на околната среда.

Така например за направата на Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са използвани редица рециклирани материали - рециклирано стъкло и алуминий, рециклирани пластмаси, произведени от изхвърлени рибарски мрежи, варели за вода и PET бутилки. Дори хартията, използвана за опаковъчната кутия, е изработена от 100% рециклиран материал. И това далеч не е всичко.

Снимка 640047

Източник: Ангел Захаринов за Samsung България

През пролетта на 2023 г. Samsung България направи и първата изложба с мобилни фотографии, заснети от 12 професионални фотографи и от хора, популярни в социалните мрежи със съдържанието, което създават. Събраните средства от фотографите бяха използвани от Гората.БГ и тази есен ще бъдат засадени около 6000 дървета в цялата страна.

Моят свят през обектива на Samsung Galaxy S23 Ultra - изложбата, която доказва, че българските инфлуенсъри снимат наистина добре

Могат ли българските инфуленсъри да снимат добре

Ето 20 доказателства

Какво значение има това ли? Огромно, защото с малките стъпки се постигат големите резултати, а най-важен е личният пример. Ако искаме да живеем по-целесъобразно, да бъдем по-щастливи, по-здрави и по-продуктивни, трябва да се съсредоточим върху семпли промени в живота си. Защото връзката между човека и природата е кръговрат, а не пътуване с еднопосочен билет.

Дамите, които са на "ти" с природата

Във втория епизод на Flexcast Алекс Богданска ни среща със Зори Жеглова и Мария Жекова. Заедно те разискват теми като има ли почва устойчивостта на родна територия и как да живеем добре в дългосрочен план по законите на природата и що е то биохакинг.

Снимка 640049

Източник: Ангел Захаринов за Samsung България

Зори Жеглова е създател на бранд-движението Plastic Free Life и с личния си пример ни показва как да живеем и без пластмаса. Във Flexcast тя разказва какъв опит черпи от Австралия и как любовта ѝ към животните и природата я подтикват да създаде място, което отговаря на изискванията ѝ като съвестен потребител.

Снимка 640046

Източник: Ангел Захаринов за Samsung България

Мария Жекова снима и готви еднакво красиво, впечатлява с умения, идеи и стил всеки, без значение дали я е гледал в MasterChef. Съдбата я отвежда в Осло, но душата ѝ принадлежи на Родопите. В разговора с Алекс Богданска ще разберем всичко за живота ѝ в село Върбово и как се създава ресторант с акцент върху здравословния живот и сезонната храна.

Новия епизод на Flexcast гледаме онлайн всеки вторник и по всяко време онлайн в YouTube канала на Samsung България.