Сърцето е органът в човешкото тяло, който ни поддържа живи, затова грижата за него трябва да е от първостепенно значение. Факт е, че някои сърдечни проблеми се появяват наследствено, но след като можем да предпазим сърцето си с правилните храни и напитки, които да консумираме, защо да не го направим?

Целина, орехи, боб и още отличници в борбата с външните признаци на стареене

6 храни, които подмладяват

Защото само с добра козметика не става

Оказва се, че една от най-добрите напитки, които можем да пием за здраво сърце, е сокът от нар.

Нарът имат уникален състав от хранителни вещества, които го правят полезен за здравето като цяло, и особено за сърцето. Антиоксидантите, съдържащи се в плода, помагат за предотвратяване на стесняването на артериите, които доставят кръв към сърцето.

Снимка 590092

Източник: iStock

Освен високо съдържание на антиоксиданти нарът е богат и на полифеноли - микроелементи, които намаляват възпалението и стимулират кръвообращението в тялото.

Сокът от нар крие в себе си и още един доста приятен бонус. Той може да осигури всички ползи, които има червеното вино за сърцето, но без съдържанието на алкохол.

Снимка 590091

Източник: iStock

А всички добри новини дори не свършват дотук. Сокът от нар е и добър източник на витамин С, помага за доброто храносмилане и може да намали риска от рак и болестта на Алцхаймер.

Ягоди, аспержи, нар и още първи приятели в борбата със сърдечно-съдовите заболявания

Кулинарни герои за здраво сърце

Правят чудеса и за други важни органи

При консумирането на сок от нар обаче трябва да бъдем внимателни, особено ако приемаме някакви лекарства или имаме диабет, пише Eat This, Not That.