Да забравяме да пием вода е един вреден навик, който сме наясно, че трябва да оставим в миналото. Колкото и забързано да е ежедневието ни и колкото и задачи да имаме за днес, бутилката трябва да е наш верен спътник, за да върви всичко като по вода.

Знаем, че без нея не функционираме правилно. Знаем, че хидратацията е здраве. Но за последното ни трябва нещо повече от вода - трябват ни и куп полезни вещества. Тях си ги набавяме чрез храната или под формата на добавки... които обаче все забравяме да пием.

Вероятно ни е познат ентусиазмът, с който купуваме поредната опаковка витамини, но познаваме и разочарованието, когато след месец установим, че сме изпили само четири-пет таблетки. Сигурни сме, че не се случва само на нас. Има ли обаче по-лесна алтернатива да си набавим всичко важно и необходимо на тялото ни?

Снимка 526060

Източник: iStock

Да, и тя отново се крие в бутилка - минерална вода с витамини. Този тип продукти нашумяха доста напоследък и е напълно разбираемо, защото чрез тях имаме всичко необходимо на едно място. А нали все гледаме да си улесним живота...

Безспорно е удобството едновременно да изпиваме необходимите литри вода на ден и да си набавяме полезни витамини и минерали. И да - водата е най-подходяща за целта, а не всички на пръв поглед привлекателни енергийни и изотонични напитки, които носят и един нежелан "бонус" - голямо количество калории.

Снимка 526063

Източник: iStock

Тях никой не ги е искал. Нямаме нужда и водата да е оцветена в странни цветове, защото те са знак за още изкуствени добавки. Искаме си само витамините.

Още по-добре пък е, когато те са в комбинация с българска минерална вода - природно обогатена и доказано полезна. Така се получава перфектният нискокалоричен микс за всеки, който се грижи и за здравето, и за фигурата си.

Снимка 526064

Източник: iStock

За ползите от водата с витамини и как да я включим в здравословния си начин на живот, можем да научим тук.