Мъжете винаги са носели клеймото на по-често изневеряващите, а учените от години се опитват да дефинират основните причините, които ги карат да се озоват в чуждо легло.

Изневярата, психолозите и кой е въпросът, който често е признак за изневяра

Още един признак за изневярата

Въпросът, който издава

Последният опит е на изследователи от London School of Hygiene and Tropical Medicine, а акцентът е върху връзката между хормоните и желанието за изневяра. Те стигат до извода, че мъжете с по-високи нива на тестостерон са по-сексуално активни, съответно и по-склонни да си лягат не само със своята жена.

Това не е първото изследване, което правя пряка връзка между нивата на мъжкия полов хормон, моногамията и изневерите.

Снимка 551504

Източник: iStock

След взети проби от 1599 мъже се установява, че тези, които имат по-високи нива на тестостерон, по-често признават, че са имали повече от един сексуален партньор едновременно в последните пет години.

При жените пък по-високите нива на тестостерон водят до по-голяма възможност за сексуален контакт с представители на същия пол или до по-често самозадоволяване. И връзката между нивата на хормона и мастурбацията при жените е по-отчетлива, отколкото при мъжете, предава Daily Mail.

Снимка 551503

Източник: iStock

Освен това изследователите установяват, че мъжете, които са бащи, съпрузи или в съвместно съжителство, имат по-ниско ниво на хормона.

Гласът на мъжа, романтичните връзки и склонността към изневяра

Мъжът, гласът и сексът

И каква е връзката между тях

Влияние върху него оказват и възрастта, килограмите, цялостното здравословно състояние, както и сезона, защото мъжете имат по-малко тестостерон през лятото, а жените - повече.