Няма смисъл да отричаме, че хубавият, плътен, дълбок, нисък мъжки глас влиза под кожата на жената дори повече от това, което ѝ казва притежателят му.

Защо гласът на мъжете е по-нисък от женския

Защо гласът на мъжете е по-нисък от женския

И защо това е привлекателно за жените

Да видим обаче дали може да подскаже нещо на жените този глас. Изследователи от Югозападния университет в Чунцин, Китай, твърдят, че височината на гласа на мъжа може да се използва за предсказване на намерение за изневяра.

Екипът, воден от Дзин Джанг, е проучил 116 мъже и 145 жени на средна възраст около 20 години. Участниците са били записвани да казват едни и същи фрази, за да могат учените да измерят височината на гласа им. След това всички те са били попитани колко вероятно е да изневерят, когато са във връзка.

Снимка 500024

Източник: iStock

Анализът на резултатите, публикуван в Personality and Individual Differences, разкрива, че мъжете с нисък глас са най-склонни да изневеряват. Интересното е, че височината на гласа на жената не е свързана с вероятността тя да изневерява.

Въпреки че причината за това остава неясна, изследователите имат няколко възможни обяснения, пише Mirror. Едното е, че въпросният тембър се дължи на по-високите нива на мъжкия полов хормон тестостерон.

Нивото на тестостерона зависи от средата, в която са израснали мъжете

Тайната на нивото на тестостерона при мъжете

Двете лица на мъжкия полов хормон

Друга вероятна причина е увеличеният достъп до партньори. Мъжете с такъв глас се смятат за по-успешни и с по-високи социални позиции, нещо което жените ценят. Това обяснява по-големият достъп до партньори, а оттам и възможности за изневяра.