Малдивите винаги са привличали много туристи с екзотичните си плажове. И въпреки че туризмът на островната държава пострада през последните години заради пандемията, сега вече отново се радва на повече посетители.

Jumbo Restaurant, Хонг Конг, Китай, плаващият ресторант и потъването известната забележителност

Краят на плаващия ресторант в Хонг Конг

Какво се случи с Jumbo Restaurant, където се смята, че се е хранила Кралицата

А на бъдещите сред тях им предстои да видят (макар и не толкова скоро, колкото може и да се надяват) най-новата забележителност, която активно ще се строи на Малдивите.

Проектът за нея е амбициозен, а финалният резултат ще бъде доста мащабен. Цял плаващ град ще се появи на територията на острова, където ще се изградят 5000 къщи. Те ще бъдат свързани помежду си и прикрепени към дъното на лагуна, приспособена да запази и подобри своята природна и културна екосистема. Освен тях, в града ще има и хотели, къщи, магазини и ресторанти.

До него туристите ще могат да стигат лесно и бързо, той като ще се намира на 15 минути път от международното летище. Веднъж щом навлязат в града обаче, най-добре да забравят за колите си. В зоната те ще са забранени, а придвижването ще става по каналите и естествените бели пясъчни пътища - пеша или на велосипеди и електрически, безшумни бъгита и скутери.

Възможност да отсядат в къща, а дори и да станат неин собственик, ще имат и международните посетители. А първият плаващ жилищен блок се очаква да бъде транспортиран до лагуната и публично открит през август, като целта е хората да го разгледат и усетят каква ще е обстановката в домовете.

Дубай, Kempinski Floating Palace и първият плаващ хотел в света

Къде ще е първият плаващ курорт в света

Вили, които се превръщат в яхти

За завършването на цялата модулна градска конструкция обаче ще бъдат необходими около пет години. Това означава, че плаващият град на Малдивите ще разкрие пълната си прелест през 2027 г., пише Condé Nast Traveller.