Можем да изброим не една и две причини да посетим Дубай - дори да смятаме, че тази дестинация не е точно по вкуса ни. Спор обаче няма в това, че арабското емирство винаги се стреми да бъде най и привлича милиони туристи с атракции рекордьори или такива, каквито не можем да видим никъде другаде.

Дубай, Deep Dive Dubai и най-дълбокият плувен басейн в света

Подводният град на Дубай с рекорд на Гинес

Поредното чудо на емирството

Пореден пример е първият в света плаващ хотелски комплекс, който ще се изгради именно на територията на Дубай. Той ще е под шапката на най-старата европейска хотелска верига и ще носи името Kempinski Floating Palace.

Разположен на брега на Арабския залив, в близост до известния плаж Джумейра, плаващият петзвезден курорт ще отвори врати за гости през 2023 г. Освен от основната хотелска част, която е със 156 стаи и апартаменти, той се състои и от 12-те плаващи вили на Нептун, които са свързани помежду си с понтони.

Те обаче могат и да се отделят от общата конструкция и да плуват наоколо с максимална скорост от шест морски мили. Покрай тях е разположена и хеликоптерна площадка, и пристанище за до 16 яхти, с които гостите на хотела могат да пристигат в мястото за настаняване.

Луксозните двуетажни вили с инфинити басейн на покрива могат да бъдат с две, три или четири спални. Те разполагат и с помещения за персонала, както и с просторни всекидневни. Освен това са проектирани с грижа за околната среда и всяка е оборудвана със слънчеви панели за нагряване на водата и за производство на електроенергия.

Разполагат и с двигател, благодарение на който да могат да се движат из залива. Те ще бъдат пуснати за продажба и могат да станат частна собственост срещу съответната сума, която все още не се съобщава. Ще се дават обаче и под наем. А собствениците (или наемателите) ще могат сами да управляват плаващите вили или да си наемат човек от хотела, който да върши тази работа вместо тях. 

Oceanix city, плаващият град край Пусан и как ще изглежда животът в него

Първият плаващ град, устойчив на наводнения и цунами

Това ли е бъдещето

Всички гости на комплекса ще могат да се възползват от редица екстри, сред които четири гурме ресторанта, барове, фитнес зала, басейни и огромен СПА център, предава Forbes.