Да имаш яхта или частен самолет е най-лесният начин да докажеш големите си финансови възможности. Ако имаш достатъчно пари, можеш да си позволиш всичко, за което мечтаеш. А сега от Lufthansa Technik имат ново, изкушаващо предложение за тези, които обичат да летят в лукс.

Консиерж услугите, личен шеф готвач, персонализирана яхта и самолет - новата мода на милиардерите

Новата мания на ултра богаташите

Услугите, които ползват по време на пандемията

Explorer A330 е концептуален модел на авиационната компания, който определят като "суперяхта" за облаците. Новаторският дизайн на кабината е предназначен за дълги полети и максимален комфорт на до 12 ВИП пътници.

С известен редизайн могат да се поберат до 47 души, но тогава се лишаваме от екстри като отделна спалня, баня и офис за собственика на този "летящ хотел" на базата на Airbus A330 с цена над 465 милиона долара.

Kонцепцията, която беше официално представена наскоро на авиошоу в Дубай, предлага още куп екстри като "летяща дискотека", стъклен под и дори балкон, на който пътниците могат да излязат, когато самолетът е на пистата. 

Многофункционалната зона за отдих в центъра на самолета разполага с прожекционна система, вградена в стените и таваните, благодарение на която те се превръщат в дневно или нощно небе или пък в "анимиран подводен свят". Самолетът разполага и с фитнес, уелнес и СПА съоръжения.

Пътниците могат да се възползват от още едно удобство - специално място в багажното, където да паркират своите луксозни автомобили. А след излитане могат да се наслаждават на гледка към автопарка от стъкления под в централната част на кабината, предава Daily Mail.

От Lufthansa Technik вече приемат поръчки за Explorer A330 и обясняват, че преобразуването на един обикновен самолет от модела в луксозната, ВИП версия, може да отнеме и цяла година. Разбира се, възможни са и персонализирани опции в и без товa мултiфинкционалните елементи като конферентни зали, бани, спални и т.н.

Rolls-Royce, Spirit of Innovation и това ли е най-бързият електрически самолет

Колко бърз е най-бързият изцяло електрически самолет

Бъдеще на скорост

От компанията дават заявка да могат дa изпълнят всяко наше желание - за научна лаборатория, винарска изба или медицински кабинет например. Освен за удобствата, те са се погрижили за цялостната атмосфера, която се променя заедно с интериора само с едно натискане на бутон.