Времето, по което мием лицето, е точно толкова важно, колкото храната, стреса, козметиката и останалите в редицата. Независимо дали носим грим, или не, важно е да се измием преди лягане и щом станем. Това златно правило е гаранция както за здравия вид, така и за излъчването на ученичка. И не само.

Естествен ритъм

Всъщност, трябва да почистваме лицето си много по-рано, а не непосредствено преди лягане. Кое е точното време? Зависи от сезона. Или по-точно - отговорът е "Щом слънцето залезе".

Също като тялото, клетките следват циркадния ритъм, по-известен като вътрешния ни часовник. Веднага щом слънцето се скрие, възстановителните механизми в кожата ни започват да действат с пълна сила и да се образуват нови клетки.

Снимка 510226

Източник: iStock

Доказано

Според изследователи от Центъра за геномна регулация поддържането баланса на циркадния ритъм е гаранция, че кожата ни ще е по-добре защитена от външните вредители и забавя процеса на стареене, пише Tips and Tricks.

Снимка 510228

Източник: iStock

Нощен крем

Той е по-силен от дневния, но за да усетим ефекта от него, трябва паузата между измиването на лицето и нанасянето му да е по-дълга.

Маскнето, двойното почистване на лицето и защо е най-добрият метод за почистване на кожата

Ритуалът на гейшите, който всички да ползваме

По-лесено, отколкото си мислим

На кожата й трябва и време, за да се възстанови от UV лъчите и замърсяването през деня, а на крема - чисто поле за действие, за да си свърши своето.