Горещото време, прах и мръсотия от големия град и, за капак, маска на лицето. Съвсем естествено е все повече хора да имат проблеми с кожата си и да се сдобиват с така нареченото маскне. Един метод може да минимизира рисковете от него, макар да е измислен преди хилядолетия.

Маскне, акнето, чувствителната кожа и как й се отразява носенето на предпазна маска

Как да се справим с пъпките под маската

Защото явно още дълго ще ги носим

Говорим за двойното почистване - древен източноазиатски начин за почистване на лицето, за който се твърди, че се е ползвал от гейшите. Само с него те са успявали да премахнат дебелите слоеве бял грим, с който свързваме лицата им.

Всъщност това почистване въобще не е сложно - просто добавяме една предварителна стъпка към измиването на лицето с продукт на водна основа. Ето каква е тя.

Снимка 494280

Източник: iStock

Започваме с мазнина. Колкото и странно да звучи, почистващите продукти на маслена основа като тоалетно мляко, масло или дори просто екстра върджин зехтин, успяват да отнемат нечистотиите, себума, грима.

Методът е да капнем няколко капки на дланите си и да разтрием добре с мазни пръсти лицето си. След това отнемаме мазния филм с помощта на чиста хавлиена кърпа.

След това можем да пристъпим към традиционното измиване с гел, пяна или какъвто продукт ползваме по принцип.

Снимка 494279

Източник: iStock

Двойното почистване е подходящо за всяка кожа и е препоръчително, ако живеем в голям град, ползваме много грим или просто сме подложени на прекалено замърсяване.