Нискотарифните авиокомпании предоставят начин да пътуваме често и до различни дестинации без да харчим прекалено много пари за самолетен билет.

Смяната на места в самолета - няколко практични съвета, които е добре да знаем

Какво трябва да знаем за размяната на места в самолета

Няколко практични съвета от експерти

Това, разбира се, идва за сметка на други неща като доплащане за избор на места, както и за допълнителен багаж.

Млади завинаги е дигитален проект на lifestyle.bg с информация за всеки, който е готов да отключи личния си потенциал да живее по-дълго, по-добре и по-щастливо.

Когато пътуваме само за няколко дни, ръчният багаж е предостатъчен. Но се случва да напазаруваме повече по време на пътуването си или някак да не успеем да съберем суичър или обувки в малкия куфар.

За тези случаи има хитър трик, който ни позволява да качим още една чанта на борда на самолета напълно безплатно - в торба от безмитните магазини. "Чантите от безмитните магазини не се броят багаж", пояснява стюардът Мигел Муньос пред Express.

Снимка 661497

Източник: iStock

В тях можем да съберем дребни неща, които не сме успели да поберем в раницата си. Най-безопасният начин да го направим е, като закупим нещо дребно от безмитния магазин и поискаме торбичка с него.

Все пак трябва да имаме предвид, че понякога на проверката преди качване в самолета могат да проверят съдържанието на пликчето, предупреждават някои пътуващи. Затова трябва да използваме хитрия трик за "безплатен" багаж в разумни граници.