Определението за "изневяра" може да варира при отделните хора. Докато някои изневери са наистина ясни, това, което се класифицира като предателство или неподходящо взаимодействие, може да бъде различно за всеки.

Нормално ли е да фантазираме за друг, докато правим секс с партньора си

Нормално ли е да фантазираме за друг, докато правим секс с партньора си

И да, и не

Защото не всяка изневяра включва физически контакт и секс. Тя може да бъде и чисто емоционалнa. Така за много хора "цифровата или кибер измяна" се счита също за вид изневяра. И това е така, защото изневяра е наистина всичко, което нарушава границите и доверието в една връзка.

Доверието в контекста на интимното партньорство не е просто да знаем, че партньорът ни няма да премине определени граници. А вярата, че партньорът ни ще вземе предвид нашите нужди наравно с неговите.

Снимка 642820

Източник: iStock

Така че хората, които често общуват с представители на другия пол в интернет пространството и поставят желанието си да се забавляват над нуждите на партньора - който в този момент се чувства несигурен и недостатъчно ценен във връзката - по своеобразен начин изневеряват.

И дори и никога не се стигне по-далеч от общуване, това е неуважение към партньора. А разбирането и компромисът са жизненоважни за здравите взаимоотношения.

Снимка 642821

Източник: iStock

Вероятно има хора, които нямат нищо против това, което половинката им прави в социалните мрежи. Но ако човек не е от тях, нормално е да очаква компромис и коригиране на действията от страна на партньора.

Ако сме засегнатата страна е добре да се опитаме да поговорим с човека до себе си и да му обясним, че подобно поведението не ни е приятно и бихме искали той да спре. Ако е готов да ни изслуша и да предприеме стъпки, за да ни помогне да се чувстваме по-сигурни във връзката, има надежда, че може да сме щастливи заедно.

Технологиите, които съсипват сексуалния ни живот

Технологиите, които съсипват сексуалния ни живот

Да имаме едно наум

Но ако отхвърля притесненията ни, много вероятно е в бъдеще да постъпва така и с други важни въпроси. И в един момент да се окаже, че непрекъснато се примиряваме с поведение, което не ни е приятно. А това вече не е компромис, а жертва. Тогава е добре да се замислим дали си струва да продължаваме изобщо да бъдем заедно, пише New York Post.