Докато навън лудува златна есен, ние пък лудуваме у дома. Последното може и да си има своите добри страни за работния процес (фигуративно казано), но не и за любимото ни занимание - пътуванията. Защото сега, когато се налага да се съобразяваме с толкова ограничения, копнеем за тях дори още повече.

Taipei Songshan Airport, Berlin Brandenburg и отличителните черти на летищата на бъдещето

Летищата на бъдещето

Такива, каквито всички искаме да ги виждаме

Е, оказва се, че дори в мечтите си не сме сами. Една компания се стреми да помогне на хората да осъществят мечтаната ваканция, заобикаляйки предизвикателствата на пътуването по време на пандемията от коронавирус, само че - докато спят.

В края на октомври туристическата компания Love Home Swap, в партньорство с експерта за осъзнати сънища Чарли Морли, стартира нова услуга, наречена Dream Tourism.

На своя уеб сайт компанията предлага безплатно "Паспорт на сънищата", който съветва хората как да мечтаят за следващата си ваканция, така че да могат да посетят тези места на сън.

Ръководството използва "научно доказани техники", включително инкубация на сънища и осъзнато сънуване.

Снимка 503515

Източник: iStock

Някои от тези техниките включват изучаване на мястото, което искаме да посетим, преди да заспим; писмено отбелязване на подробности за мечтаната ваканция; да нарисуваме себе си на местоназначението и "създаване на кратки потвърждения", че искаме да сънуваме това пътуването.

"Инкубацията на сънищата е нещо реално", казва Морли, цитиран от Fox News. "Установено е от изследователи на съня през 70-те години на миналия век и е изненадващо лесно за изпълнение. Комбинацията от визуализация, потвърждения и хипнотично внушение преди сън, позволява на повечето хора да влияят на сънищата си и на практика да изберат какво да сънуват в рамките на няколко нощи."

Хипнозата, сънят, загубата на памет и още интересни факти за това състояние

Защо някои хора са по-податливи на хипноза

И какво общо имат чертите в характера ни

А според Healthline, 55% от хората са имали поне един осъзнат сън през живота си.