В днешно време за секс се говори доста повече и по-открито, отколкото преди години. Но въпреки това има места по света, където той е нещо като тема табу.

Жизел Бюндхен, Том Брейди и липсата на секс ли е причината за раздялата им

Под завивките на Жизел Бюндхен и Том Брейди

Липсата на секс ли е причината за раздялата на двамата

Индонезия вече е сред тях. От BBC разбираме, че в страната е бил прокаран нов закон, който на практика прави сексът извън брак незаконен. И съвсем логично съвместното съжителство на двойка, която не е женена, също ще нарушава закона.

Политиците в страната може и да се опитват да запазят по някакъв начин морала и ценностите в страната, но този закон може да окаже негативен ефект върху туризма. Просто защото не само гражданите, които живеят в страната са засегнати от закона, но и всички нейни посетители.

Снимка 598431

Източник: iStock

Това може да доведе до известен отлив на туристи. Нещо, което след COVID-19 и всички загуби за туризма не би дошло добре на която и да било икономика. Според запознати обаче новият закон може и да не засегне туристите.

Просто защото, за да се стигне до някакво наказателно преследване, трябва да бъде подадена жалба от децата или родителите на провинилите се. Дори да не се окаже проблем за туристите, новият закон, забраняващ секса извън брака, повдига много въпросителни около спазването на човешките права.

Кара Делевин, Planet Sex и трейлър на документалната поредица за секса

Кара Делевин разкрива тайните на секса

Трейлър на Planet Sex

Защото провинилите се за секс извън брак ще получат до година затвор. Докато тези, които живеят, без да са женени - до шест месеца. Очаква се законът да влезе в сила след три години, но в столицата Джакарта вече се организират протести.