Слънце, солена вода, песъчинки - какво е лятото и дългоочакваната ни ваканция без тези неща? Колкото и да им се наслаждаваме и да карат душата ни да си почива, именно тези три неща са главните "виновници" за състоянието на кожата ни след края на лятото.

Това обаче не означава да се откажем от морето, слънчевите бани и пътешествията. А да обърнем повече внимание на кожата си в преходното време между лятото и есента.

Дълбоко почистване

След топлите и влажни месеци е твърде възможно потта, мръсотията и излишният себум да са оставили кожата на лицето ни в не много цветущо състояние.

Първата ни работа на прага на есента е по-интензивно и дълбоко почистване с помощта на скрабове и пилинг маски. Много подходяща за целта е маската на Balea с активен въглен (1.19 лв.), която магически "отлепя" замърсяванията и почиства запушените пори.

Снимка 495455

Източник: dm

На помощ в ежедневното почистване на лицето пък идва почистващият гел на Garnier Pure Active Intensive (9.49 лв.), който използва салицилова киселина, за да премахне себума в дълбочина и да елиминира лъщенето.

Снимка 495559

Източник: dm

Мицеларната вода е следващата стъпка от ежедневната ни грижа, като трябва да я ползваме преди подхранването на лицето сутрин и вечер. MicellAIR на Nivea (4.99 лв.) e подходяща за всеки тип кожа, което ни спестява допълнително чудене подходяща ли е за нас.

Снимка 495454

Източник: dm

Овлажняване, овлажняване, овлажняване

Солта в морската вода, хлорът в тази на басейните и UV лъчите неминуемо са изсушили кожата на лицето и тялото ни. Затова хидратиращите продукти са безспорният номер едно продукт, на който да заложим в края на лятото.

Снимка 495466

Източник: dm

Дневният крем L′Oréal Paris Age Specialist (9.99 лв.) възстановява хидро и липобаланса на кожата с помощта на комплекс от масла и екстракт от кактус опунция.

Чудесна алтернатива или пък допълнение към крема за овлажняване предлагат концентрираните капсули на Balea с морски водорасли (2.59 лв.), които представляват 7-дневна активна терапия за възстановяване на баланса и свежестта на кожата.

Снимка 495475

Източник: dm

Изтриване на вредите от слънцето

Колкото и да харесваме летния тен, щом той започне да изсветлява, се показва лошата страна на слънчевите лъчи: нови лунички, тъмни петна и кожни неравности. Супергероят за борба с тях е витамин С.

Кремът на Victoria Beauty с охлювен екстракт и биоактивен витамин С (11.99 лв.) е подходящ за първите есенни месеци, защото се справя успешно с всичко това.

Снимка 495468

Източник: dm

Важно е да не забравяме, че при употребата на продукти с витамин С ползването на слънцезащитен продукт със SPF фактор минимум 30 е задължителна.

За да се възползваме от избистрящия му ефект, е нужно го ползваме редовно минимум три месеца. А за всички упорити петънца и кожни несъвършенства може да разчитаме на иновативния фон дьо тен Nivea Cellular Cushion (29.90 лв.), който се нанася лесно и придава на тена ни равномерен и естествен вид.

Снимка 495467

Източник: dm

Минимизиране на напрежението

С края на лятото, началото на учебната година и активния работен сезон неминуемо се завръща и един нежелан придружител на ежедневието ни - стресът. Ангажиментите, крайните срокове, семейните задължения и дори пазаруването допринасят за трупане на безпокойство.

За щастие обаче пазаруването в dm прави изключение. Защото от края на август всички продукти във всички магазини на веригата в страната ще бъдат на дълготрайни цени. В рамките на минимум четири месеца цените им няма да се повишават. Така dm ни дава спокойствието, че любимите продукти ще са на същата изгодна цена и следващия път, когато имаме нужда от тях.