В момента всички автомобилни производители умуват как когато официално спрат да произвеждат и продават коли с двигатели с вътрешно горене, да се окажат от печелившата страна.

Lamborghini показа обновената си емблема, с която се подготвя за бъдещето

Как Lamborghini се подготвя за бъдещето

Първа промяна в емблемата от над 20 години

И макар в днешно време електрическите автомобили да са гореща тема и все още да има спорове дали са най-удачният вариант за бъдещето, факт е, че всеки автомобилен производител вече гледа към електрификация на гама си.

Един такъв обаче е застрашен от фалит. Става дума за базирания в Калифорния стартъп Fisker, който през февруари обяви масови съкращения, които сега са последвани от сериозно намаление на цените на елетромобилите им.

От Car and Driver разбираме, че моделът им Ocean се продава с голямо намаление и то за всички версии. Електрическото SUV се предлага в три варианта - Sport, което е само с предно предаване, Ultra и най-добрия Extreme.

Базовата версия Sport е намалена с цели 14 000 долара и вече се продава за 27 723 долара. При Ultra намалението е в размер на 18 000 долара и може да бъде закупен за 37 437 долара. И достигаме до върховото изпълнение Extreme, при което намаление е най-голямо.

Нов автомобил Fisker Ocean Extreme в момента струва 39 937 долара, което е намаление с внушителните 24 000 долара. Едва ли тези големи намаления са случайност, а с тях компанията се опитва да избегне банкрута, който ги е налегнал като сериозна угроза.

Xiaomi SU7 - рекордните продажби на електрическия автомобил на корейската компания

Електрическата кола на Xiaomi се продава като топъл хляб

Xiaomi SU7 е вече в продажба в Китай и поръчките валят

Производството в момента е спряно за период от шест седмици, за да може Fisker да се справи с финансовите сътресения. Освен това компанията бе извадена от фондовата борса в Ню Йорк заради влошеното финансово състояние.