Точно преди 18 месеца Ferrari представи SF90 Stradale - най-бързият и мощен модел на марката с 3.9-литров V8 двигател с два турбокомпресора, 1000 конски сили, максимална скорост от 340 км/ч и ускорение от 0 до 100 за 2.5 секунди. Бройките бяха предварително разпродадени, въпреки доста високата си цена.

А сега е време за още една звезда под марката Ferrari - SF90 Spider. Това е най-бързото кабрио, произвеждано някога от компанията. Базирано е на купето на SF90 Stradale, като единствената, но доста съществена разлика е таванът. Тук имаме прибиращ се твърд покрив и само с едно натискане на копчето спортният автомобил става кабрио.

Основната цел на Ferrari при този модел е свалящият се таван да не пречи на аеродинамиката, скоростта и охлаждането на автомобила. И, както твърдят те, това е постигнато. Твърдият покрив се отваря и затваря за 14 секунди и изисква само 100 литра обем, за да има къде да се прибере.

Аеродинамичността е подсигурена с леки промени по задното стъкло, а окаченият заден спойлер продължава да извършва своята функция и при Spider модела. Охлаждането на спирачната система пък е изцяло преработено, предава Car Advice.

Ferrari, елетромобилите и ще видим ли скоро автомобил на марката изцяло на ток

Защо електрическото Ferrari остава мираж

Няма място за компромиси

В интериора на най-бързото кабрио също има една основна промяна - аеродинамичният елемент между шофьора и спътника му, който е с цел предотвратяване на турболенция при спуснат покрив. Както се казва, за всичко са помислили. Остава само да обявяват и каква сума искат за това удоволствие.